O-STA

Nima Motazed prejel priznanje Slovenskega združenja za kakovost in odličnost

Včeraj, 14. novembra 2013, je na 22. Konferenci "Odgovor je kakovost - od vizije do trajnostnih rezultatov" v Portorožu potekala podelitev nagrad Slovenskega združenja za kakovost in odličnost. Strokovna komisija za podelitev nagrad se je letos odločila, da bo priznanje za "Prebojno uvajanje principov vitkosti v NLB za trajnostno izboljšanje učinkovitosti" podelila Nimi Motazedu, članu uprave NLB.

Na Slovenskem združenju za kakovost in odličnost so ob podelitvi nagrade dejali: "S tem priznanjem želimo dati ustrezno pozornost in spodbuditi banke pri uvajanju principov vitkosti kot primernega pristopa za trajnostno povečanje učinkovitosti njihovega poslovanja. V zahtevnih časih za banke je zgodnje prepoznavanje in uporaba dobrih upravljavskih praks skladno s poslanstvom Slovenskega združenja za kakovost in odličnost." Podelitev priznanja so utemeljili: "Nima Motazed je v zadnjem desetletju uspešno vodil programe za izboljšanje učinkovitosti delovanja v Citigroup v Londonu, WestLB (Westdeutsche Landesbank) AG v Düsseldorfu, ter v Erste Group Bank AG na Dunaju, s katerimi so banke finančnim institucijam prihranile več kot 100 mio evrov stroškov. V času gospodarske krize, polne izzivov za bančništvo, od svojega nastopa v januarju 2013 prenaša v NLB svoje bogate izkušnje z namenom njenega uspešnega prestrukturiranja in preobrazbe. V banki po načrtu prestrukturiranja poteka 25 projektov na sedmih ključnih kompetenčnih področjih, katerih cilj je ustvariti konkurenčno in trajno dobičkonosno banko."

Nima Motazed je ob prejetju priznanja povedal: "Priznanje, ki sem ga prejel, je priznanje in spodbuda za vse nas v banki, ki se trudimo za uspešno uvedbo sprememb v procesih NLB, ki vodijo k večji učinkovitosti. To so prvi koraki k celoviti preobrazbi banke, ki je obsežen srednjeročni proces. Vidni so že prvi dosežki na področjih organizacije, preoblikovanju nabavnih, zavarovalnih in kreditnih procesov ter prostorski optimizaciji."

Korporativnost komuniciranje