O-STA

Ruska uprava za civilno letalstvo certificirala SAT za izvajanje usposabljanja vzdrževalcev za E-Jet

Letališče Zürich, 18. november 2013

Uprava za civilno letalstvo Ruske Federacije je certificirala družbo Swiss AviationTraining (SAT) za izvajanje usposabljanja vzdrževalcev letal tipa Embraer 170 in 190. Osnovno in nadaljevalno praktično E-Jet usposabljanje za tehnično osebje je bilo s strani ruskih oblasti formalno potrjeno 6. novembra, in sicer za stopnje B1, B2, B3 in C.

Usposabljanje vzdrževalcev družbe SAT ustreza vsem določilom EASA Part 147 in povezanim zahtevam za Kitajsko (CAAC Part 147) in Avstralijo (CASA Part 147) ter je že bilo odobreno s strani številnih drugih nacionalnih letalskih uprav. Najnovejši certifikat, ki je bil izdan za začetno obdobje dveh let, bo omogočil družbi SAT, da še razširi nabor E-Jet usposabljanj in drugih storitev za ruski trg.

"Certifikacija našega tehničnega usposabljanja za Embraer 170 in 190 s strani ruske uprave za civilno letalstvo je dokaz visoke kvalitete nas in naših metod za usposabljanje," je dejal izvršni direktor SAT Manfred Brennwald. "Ta najnovejša odobritev nam bo omogočila nadaljnjo razširjanje našega nabora usposabljanj in nas pripeljala korak bližje k vzpostavitvi polnega kompetenčnega centra za E-Jet."

Družba SAT z multimedijskim pristopom ponuja izjemno realistično tehnično usposabljanje, ki je optimalno prilagojeno individualnim potrebam stranke. Tečaji za stopnje B1, B2, B3 in C, ki so bile potrjene s strani ruskih oblasti, tehnično osebje usposobijo za opravljanje celovitih vzdrževalnih del za letala tipa Embraer 170 in 190.

Skrbno prilagojeni programi tehničnega usposabljanja družbe SAT združujejo napredne spletne metode usposabljanja z večletnimi praktičnimi delovnimi izkušnjami izurjenih in izobraženih inštruktorjev. To je še en razlog, da je družba SAT eden vodilnih naslovov za osnovna in nadaljevalna usposabljanje vzdrževalnega osebja za E-Jet.

SWISS AviationTraining deluje kot PART 147 organizacija in je prepoznana kot organizacija za usposabljanje vzdrževalcev s strani kitajskih in avstralskih oblasti. Modularni koncept tehničnega usposabljanja družbe SAT je v celoti skladen z zahtevami PART 66 Evropske agencije za varnost v letalstvu (EASA) ter vodi k podaljšanju in ohranitvi licence za vzdrževanje letal (AML) za širok nabor različnih tipov letal.

SWISS AviationTraining je v stoodstotni lasti družbe Swiss International Air Lines Ltd. Podjetje pod vodstvom glavnega izvršnega direktorja Manfreda Brennwalda deluje v Baslu in Zürichu ter se osredotoča na začetna in nadaljevanja usposabljanja za poklicne pilote, kabinsko osebje, letalske mehanike in podjetja. Kot priznana organizacija za letalska usposabljanja in organizacija, ki usposablja za rating za določen tip zrakoplova, ima Swiss AviationTraining dolgoletne izkušnje na različnih področjih usposabljanja, med stranke pa prišteva številne švicarske in mednarodne letalske družbe, skupaj s še nadaljnjimi podjetji iz drugih sektorjev.

Kontakt za medije

Uschi Roth

vodja korporativnega in tržnega komuniciranja

Swiss AviationTraining Ltd.

CH-8058 Zurich Airport

Tel +41 44 564 5803

Gsm +41 79 820 11 74

communications@swiss-aviation-training.com

www.swiss-aviation-training.com