O-STA

Sumitomo Corporation sklenil prevzem skupine Edgen Group Inc.

NEW YORK & BATON ROUGE, La. --(BUSINESS WIRE)-- Sumitomo Corporation (SC) in Sumitomo Corporation of America (SCOA), oziroma skupno "Sumitomo", sta sporočila, da sta sklenila prevzem skupine Edgen Group Inc. (Edgen Group) za 12 dolarjev na delnico.

Dan O'Leary, predsednik in izvršni direktor Edgen Group, bo še naprej vodil strateške razvojne pobude Edgen Group. O'Leary je povedal: "Ta transakcija nam omogoča, da še lažje zadovoljimo vedno večje potrebe in kompleksne nabavne zahteve svetovne industrije energetske infrastrukture. Veselimo se, da bomo vrednost tega novega partnerstva lahko izkoristili v imenu vseh naših strank širom po svetu."

"Kot vodilnemu dobavitelju izdelkov iz jekla v celotni verigi trgov za nafto in plin v ZDA nam prevzem Edgen Group daje večjo globalno distribucijsko platformo, vključno z izkušenimi uslužbenci, objekti in obsežnejšo ponudbo specializiranih izdelkov iz jekla, s čimer bomo lahko še naprej rasli in podpirali razvoj naše globalne energetske infrastrukture," je povedal Kazuhiro Takeuči, predsednik in izvršni direktor SCOA in generalni direktor SC za Amerike.

O Sumitomu

Sumitomo Corporation je eno vodilnih svetovnih trgovskih podjetij, prisotno na 116 lokacijah v 65 državah in 24 lokacijah na Japonskem. Celotno skupino Sumitomo Corporation tvori skoraj 800 podjetij, ki zaposlujejo več kot 70.000 ljudi. Poslovanje podjetja SC se nenehno širi in zajema široko paleto izdelkov in storitev. Njegova glavna poslovna področja so kovinski izdelki, transportni in gradbeniški sistemi, okolje in infrastruktura, mediji, omrežja, blago in storitve, povezane z življenjskim slogom, mineralni viri, energija, kemija in elektronika.

Več informacij je na voljo na naslovu www.sumitomocorp.co.jp/english/

O Edgen Group

Edgen Group je eden od vodilni svetovnih distributerjev specializiranih izdelkov in storitev za energetski sektor in trge industrijske infrastrukture, vključno z jeklenimi cevmi, ventili, kaljenimi in tempranimi ter visoko zmogljivimi težkimi ploščami in povezanimi komponentami, zastopan pa je pod znamkama Edgen Murray in Bourland & Leverich. Edgen Group ima sedež v Baton Rougeu, v Louisiani, prisoten pa je na več kot 35 lokacijah v 18 državah po vsem svetu. Več informacij je na voljo na naslovu www.edgengroup.com.


Kontakti
Sumitomo
Jewelle Yamada, 212-207-0574
Mobilni: 646-584-9556
jewelle-k.yamada@sumitomocorp.com

ali

Vanessa Goldschneider, 212-207-0567
vanessa.goldschneider@sumitomocorp.com

Vir: Edgen Group Inc. in Sumitomo

To izjavo za javnost si lahko ogledate v angleščini na spletnem naslovu:

http://www.businesswire.com/news/home/20131120006118/en