O-STA

InfoVista kupuje podjetje Aexio da bo ponudila še boljšo suito orodij za optimizacijo mobilnih omrežij

22.11.2013
InfoVista, vodilni ponudnik rešitev za proaktivno zagotavljanje nadzora in merjenja kvalitete večjih komunikacijskih omrežij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je konec oktobra 203 obvestil, da je postal lastnik podjetja Aexio (Kuala Lumpur, Malezija), ki je eden od vodilnih specialistov za optimizacijo mobilnih omrežij. Prevzem je, približno eno leto po prevzemu podjetja Mentum, del globalne strategije podjetja InfoVista, ki želi ponujati rešitve za upravljanje vseh vidikov in elementov telekomunikacijskih, predvsem pa mobilnih omrežij in s tem strankam omogočiti namestitev enotnega izdelka ali poenotene skupine izdelkov za zadostitev vsem njihovim potrebam. Predvsem pomagati pri načrtovanju in upravljanju mobilnih omrežij ter optimizaciji z namenom imeti od obratovanja omrežja kar največ koristi. Podjetje Aexio je uspešno že takoj od same ustanovitve leta 2005, predvsem na podlagi odlične programske rešitve za optimizacijo omrežij, ki je popularna predvsem pri mobilnih operaterjih, katere zanimajo rezultati dejanskih meritev narejeni v produkcijskem omrežju med normalnim obratovanjem.

· analitične tehnologije razvite v Aexio bodo integrirana v obstoječe InfoVista rešitve, ki bodo v bodoče mobilnim operaterjem omogočile dostop do in analizo vse bolj granularnih in natančnih podatkov o obratovanju omrežja vključujoč informacije o naročnikih in lokacijah; ti podatki se bodo potem uporabili v preračunih za optimizacijo celotnega omrežja, kar bo dalo najboljše mogoče rezultate;

· vodilna rešitev podjetja Aexio - Xeus PRO -, ki omogoča meritve v obratujočih omrežjih, se bo uporabljala še v bodoče, InfoVista pa jo namerava kombinirati tudi z simulacijskimi zmogljivostmi obstoječega produkta Mentum Planet v unikatno in kompletno rešitev za potrebe operaterjev mobilnih omrežij.

Philippe Ozanian, izvršilni direktor InfoVista: "We are very excited to announce the acquisition of Aexio to further improve our network planning, assurance and optimization product portfolio's value to the mobile market. With this move, we are bringing additional innovation and fostering a new generation of network optimization solutions that are leveraging deep, subscriber-level insight, to enable mobile operators to improve the customer experience. We believe that such capability is critical to helping mobile operators differentiate their services and reduce customer churn."

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.infovista.com/company/pr/infovista-acquires-aexio

### ### ###

O InfoVista

InfoVista je ponudnik rešitev za nadzor in merjenje kvalitete komunikacijskih omrežij in informacijskih sistemov, ki omogočajo večjim podjetjem in izvajalcem telekomunikacijskih storitev zagotavljanje kvalitetnih informacijskih storitev po sprejemljivih stroških. Te rešitve podpirajo sprotno (real-time) zbiranje, obdelavo in korelacijo velike količine podatkov o delovanju sistema, ter seveda ustrezen, posameznemu uporabniku prilagojen prikaz zbranih podatkov in ugotovitev. Rešitve InfoVista so temelj za nemoteno vsakodnevno delovanje komunikacijskih omrežij, prepoznavanje trendov, uspešno širjenje in načrtni razvoj novih boljših storitev, ter nenazadnje tudi odkrivanje vzrokov in posledic nepredvidenih dogodkov in težav.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.infovista.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com