O-STA

Robustni zasebni oblak za majhna podjetja in najpristopnejši strežnik NAS za domače uporabnike

Synology DiskStation DS-214+ in DS-214SE

Ljubljana, 28. november 2013 - Synology Inc. je predstavil DiskStation DS-214+ in DS-214se, strežnika NAS z dvema režama za diske, ki ju poganja nagrajeni operacijski sistem DiskStation Manager (DSM). DS-214+ zagotavlja visoko zmogljivost in poln nabor poslovnih rešitev, ki omogoča malim in srednje velikim podjetjem centralizacijo varnostnega kopiranja in učinkovitega deljenja dokumentov. DS-214se je cenovno ugoden strežnik NAS, ki omogoča tudi manj izkušenim uporabnikom preprosto raziskati neskončne zmožnosti strežnikov NAS Synology.

"Synology predstavlja DiskStation DS-214+ in DS-214 namenom ponuditi ogromne priložnosti poslovnim in domačim uporabnikom," je dejal Darren Lin, Produktni vodja v podjetju Synology. DS-214+, ki ga poganja 1,33 GHz dvojedrni procesor, je hitrejši od svojega predhodnikaza 89%. S hitrostmi branja 208 MB/sek in zapisovanja 153 MB/sek ter funkcijo Link Aggregation omogoča večjo produktivnost uporabnikov.

Z 1 GB RAM-a,kar je dvakrat več kot pri predhodniku, in vgrajenim koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico, DS-214+ izdatno povečuje večopravilne zmogljivosti. Za poenostavitev nameščanja diskov in zagotavljanje zanesljivosti sistema, omogoča DS214+ "hot-swap" - pretikanje med delovanjem in namestitev diskov brez uporabe izvijača s sprednje strani naprave, kot tudi dva gigabitna Ethernet mrežna vhoda s podporo za nadomestni način delovanja (failover). Še več, za hitrejši prenos podatkov ima dva USB 3.0 vhoda in en eSATA vhod za možnost priključka zunanje enote za hrambo.

DS-214se je poseben model iz družine Synology DiskStation, ki ima najnižjo nabavno ceno med vsemi in je dostopen za praktično vse uporabnike. Vendar DS-214 ni prav nič podhranjen, prinaša hitrosti branja 102MB/sek in ponuja obilico multi-medijskih aplikacij. Omogoča uporabo programa Web Assistant in preprostega vmesnika za namestitev in upravljanje na bolj intuitiven in preprost način. Je zelo energetsko varčen, saj porabi le 3.59 Watta v stanju mirovanja in ne več kot 19,14 Watta v polnem delovanju.

Tako DS-214+ kot DS-214se poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, intuitiven operacijski sistem, ki zagotavlja cel nabor programov za večjo produktivnost pri delu in ponuja povsem nov nivo multi-medijske izkušnje. Synology je bil nagrajen s priznanjem PCMag Business Choice Award 2013, kjer je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, splošnim zadovoljstvom z napravo, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo uporabnik priporočil.

DS214se je na voljo že tudi v Sloveniji, DS214+ pa prihaja konec novembra. Za več informacij, prosim poglejte:

http://www.xenon-forte.si/novosti/synology.aspx ali

DS214+: www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214%2B

DS214se: www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214se

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si