O-STA

ARTROBOLAB, razstava interaktivnih robotskih del študentov ALUO in FE

V sredo, 4. decembra 2013 bo ob 18. uri otvoritev razstave študentskih umetniških robotskih del ARTROBOLAB. Razstava bo v Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT) v Vitanju na ogled do 8. decembra 2013.

ARTROBOLAB je plod sinergije Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), Fakultete za Elektrotehniko Univerze v Ljubljani (EF) ter razširjenega mreženja z ljubljansko Fakulteto za računalništvo in informatiko, Institutom "Jožef Stefan", Univerzitetnim rehabilitacijskim institutom Republike Slovenije SOČA in ABB d.o.o.. Projekt, ki se je odvil predvsem pod taktirko red. prof., mag., akad. slik. Srečota Dragana, navdušuje z realizacijo osmih umetniških interaktivnih robotskih del študentov ALUO in FE, podprlo pa ga je tudi Ministrstvo za kulturo.

Kot off-produkcija je bil projekt zamišljen kot delavnica in produkcijska platforma za dela, ki imajo skupno temo in raziskujejo odnose na relaciji človek-robot. Robot pa ni percepiran kot dvojnik, temveč kot sopotnik, ki v interaktivni instalaciji vstopa v proces učenja na način povratne zanke.

Študenti dokazujejo, da znanost ne pozna meja, z razstavo v KSVET-u pa bodo izpostavili svoje dosežke.