O-STA

Vesolje - razstava: Dunajski Tehniški muzej vas vabi na izlet po vesolju in času

"Polet" v VESOLJE - razstava: V prvih nekaj tednih je novo razstavo v dunajskem Tehniškem muzeju obiskalo okrog 40.000 ljudi

Tehniški muzej na Dunaju je poln vseh mogočih stvari vesoljske dobe, ki so predstavljene v okviru interaktivne razstave VESOLJE, ki je odprta do junija 2014. Razstava na več kot 600 kvadratnih metrih tematiko vesolja obravnava iz vseh zornih kotov. Časovnica sega od baroka do razvoja potovanja po vesolju v 20. stoletju pa vse do vizionarskih idej današnjega časa.

Na poti po vesolju pogled uperi tudi proti Zemlji. Pokaže nam, na kakšen način smo danes obkroženi s "potovanjem po vesolju". Od dnevne vremenske napovedi, telefonije in satelitske televizije do pomoči pri navigaciji so vesoljske tehnologije danes vseprisotne, Avstrija pa je na področju mednarodnih vesoljskih raziskav pomemben igralec na globalni ravni.

Razstava nato pokuka tudi na Mars, skrivnosten planet, na katerem človeštvo še naprej išče sledi življenja. Na koncu prikaže tudi oddaljene svetove v upanju, da bomo odkrili druge zemlje in ob vedenju, da tega s tehnologijami, ki jih danes poznamo, ne moremo doseči.

Interaktivne postaje razstave obiskovalce vabijo, da se pobližje spoznajo z dosežki potovanja po vesolju. Svoje astronavtske sposobnosti lahko iz prve roke preizkusite na "Space Curl" breztežnostni postaji, podate se lahko na raziskovanje z Mars roverjem ali ustvarite svojega virtualnega nezemljana.

Več informacij na: www.technischesmuseum.at


Vprašanja lahko naslovite na:
Tehniški muzej Dunaj
Mag. Barbara Hafok
Mariahilfer Str. 212, 1140 Dunaj
Tel. +43/1/899 98-1200
barbara.hafok@tmw.at
www.technischesmuseum.at/presse