O-STA

Kakšni so pogoji za sodelovanje na Kickstarterju?

V zadnjem času smo bili priča velikim uspehom slovenskih udeležencev na eni izmed odmevnejših platform za množično financiranje Kickstarter. Navdušila sta nas predvsem projekta Chipolo in FlyKly Smart Wheel, o katerem smo že pisali.

Če imate tudi vi zanimiv projekt in razmišljate, da bi ga prijavili na tej platformi, vedite, da morate za to izpolnjevati kar nekaj pogojev.

Prvi pogoj je, da gre za jasno določen projekt iz ene izmed glavnih kategorij, ki so umetnost, stripi, ples, oblikovanje, moda, film, hrana, igre, glasba, fotografija, uredništvo, tehnologija ali gledališče. Znotraj glavnih kategorij je možno izbrati podkategorije.

Naslednji pogoj, ki predstavlja slovenskim podjetnikom oz. prijaviteljem največ težav, je prijavljeno stalno bivališče v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, Kanadi, Avstraliji ali Novi Zelandiji. Če imate v omenjenih državah zaupanja vredne prijatelje ali sorodnike, jih lahko prosite, naj se prijavijo namesto vas. To so tudi sicer storili nekateri slovenski prijavitelji.

Nenazadnje, morate biti starejši od 18 let ter imeti veljaven osebni dokument in odprt transakcijski račun oziroma kreditno ali debetno kartico.

Srečno!

Vir: Kickstarter.com

Povezava: http://data.si/blog/2013/12/02/kaksni-pogoji-za-sodelovanje-na-kickstarterju/