O-STA

Eurosport podaljšal partnerstvo z bundesligo v severni, osrednji in vzhodni Evropi do leta 2017

PARIZ --(BUSINESS WIRE)-- Eurosport in DFL Sports Enterprise sta podaljšala svoje dolgotrajno partnerstvo za dve dodatni sezoni: 2015-2016 in 2016-2017

Sporazum obnavlja Eurosportove eksluzivne pravice za TV prenose in digitalne pravice, vključno s pravicami za podlicenciranje, za vse tekme bundeslige in 2. bundeslige na 22 teritorijih v severnoevropski, osrednjeevrospski in vzhodnoevropski regiji.

Gre za naslednjih 22 teritorijev: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Danska, Estonija, Finska, Madžarska, Islandija, Kosovo, Latvija, Litva, Makedonija, Črna gora, Norveška, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija in Švedska.

Eurosport se je med športnimi navdušenci trdno zasidral kot kanal za vrhunsko nogometno akcijo bundeslige. Pokrivanje kanala eurosport 2 vključuje pet tekem bundeslige v živo vsak konec tedna, oddajo z vrhunci tedna, specializirane magazin oddaje in vrhunske strokovne komentarje.

Celotna bundesliga akcija v živo je na licenciranih območjih na voljo v predvajalniku Eurosport player, spletni naročniški storitvi za predvajanje na mobilnih napravah, osebnih računalnikih, tablicah in povezanih TV napravah.

Eurosport 2 je s prenosi nemških lig začel leta 2009 in prvotni dogovor z DFL Sports Enterprises, tržnim oddelkom DFL (nemška nogometna liga), podaljšal leta 2011.

Eurosport 2, ki je začel delovati leta 2005, je še naprej eden najhitreje rastočih plačljivih TV kanalov v Evropi, ki oddaja v 66 milijonov domov v 51 držav v 18 jezikih in nudi več kot 2000 ur žive športne akcije na leto.

Izvršni direktor Eurosporta, Jean-Thierry Augustin, je povedal: "Eurosport je igral ključno vlogo pri širitvi baze navdušencev nad bundesligo onkraj nemškega trga in to je moč pripisati poglobljenosti pokrivanja in uspehu moštev iz lige v tem obdobju. Eurosport je ponosen, da je podaljšal to sodelovanje za dve sezoni in da nudi te vrhunske vsebine naročnikom v 22 državah."

Jörg Daubitzer, upravni direktor DFL Sports Enterprises, je povedal: "Prepoznavamo vrednost našega partnerstva z Eurosportom, s katerim smo zgradili dolgotrajno partnerstvo, osnovano na vzajemnem spoštovanju in stabilnosti. Oboževalci bundeslige v severni in vzhodni Evropi so bili deležni izjemno dobre storitve s strani Eurosporta in tekom zadnjih štirih let so bili priča bistvenemu napredku tako v smislu obsega kot kakovosti programa. Ta nov sporazum dopolnjuje strategijo rasti bundeslige in odraža pozitivni razvoj, ki ga bundesliga doživlja v zadnjih letih."


Kontakti
Eurosport
Matt Horler, +33 1 40 93 81 42
mhorler@eurosport.com

Vir: Eurosport

To sporočilo je v izvirniku na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20131204005659/en