O-STA

Ikarus mobile.security 'zažiga'

10.12.2013
Ikarus, pionir med razvijalci protivirusne zaščite in naprednih varnostnih rešitev za različna okolja, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

se je pred kratkim pohvalil javnosti - "danes ima IKARUS ve č kot en razlog za praznovanje, danes smo ga presegli število 100,000 prenosov rešitve IKARUS mobile.security s spletne trgovine Google Play. Še pred nekaj kratkimi meseci smo imeli 'le' 50,000 prenosov in od takrat so naš app uporabniki operacijskega sistema Android prenesli v povprečju po 300-krat na dan. Radi bi se zahvalili vsem strankam in partnerjem, ki so pomembno prispevali k temu uspehu."

Še en razlog za ta čas dobro vzdušje v pisarnah podjetja Ikarus je priznanje s strani zelo popularne publikacije Android Magazin za najboljšo varnostno mobilno aplikacijo (app) v letu 2013.

Ob vsem tem pa se je Ikarus izkazal še v zadnjem testu AV (http://www.av-test.org) varnostnih aplikacij za operacijski sistem Android - IKARUS mobile.security je posegel v lestvico TOP 10.

Dipl. inform. Jürgen Eckel, vodja razvoja daje kratek vpogled v prihodnji razvoj dogodkov: "Zelo smo veseli, da je naš app tako uspešna na trgu, in upamo, da smo uspeli pridobiti tudi več podjetij za našo MDM različico te aplikacije v prihodnje".

Kliknite za prenos:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ikarus.mobile.security

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.ikarussecurity.com/about-ikarus/news/news/ikarus-mobile-security-is-top/

### ### ###

O podjetju Ikarus

IKARUS Security Software je avstrijski pionir med razvijalci protivirusne programske opreme in rešitev za zaščito vsebin, kjer se vrhunski strokovnjaki že od same ustanovitve leta 1986 ukvarjajo z raziskavami in razvojem varnostnih rešitev; bili so eden od prvih protivirusnih ponudnikov v svetu nasploh.

V podjetju IKARUS je napredek najpomembnejši, zato okoli 75% prihodkov ponovno investirajo v raziskave in razvoj, sodelujejo z varnostnimi strokovnjaki iz različnih držav, svoje ugotovitve o virusih pa nesebične delijo z drugimi varnostnimi centri. V aktualnih raziskovalnih projektih se osredotočajo na tehnična, pravna in socialna področja, začenši s pripravljanjem formalnih opisov novih virusov in oblikovanjem novih pristopov v okviru posebnega kriminalnega prava, vse do zaprtih in odprtih podatkovnih varnostnih sistemov.

Razpon izdelkov podjetja je širok - od učinkovitih a za domačo rabo enostavnih orodij na eni strani, do obsežnih varnostnih paketov za kompleksna korporacijska okolja: varnostne rešitve IKARUS Security Software nas lahko učinkovito in zadostno obvarujejo pred virusi, trojanci, vohunskimi programi, spamom in drugimi vrstami škodljive kode, ki lahko ogrozi naše naprave in podatke. Ponujajo nam tudi strokovna svetovanja in brezplačno tehnično podporo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ikarus.at


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com