O-STA

Cyberoam NetGenie Wi-Fi / VDSL2 / ADSL2+ appliance

11.12.2013
Cyberoam, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev za končne in prehodne točke omrežja z integrirano celostno varnostno zaščito UTM, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je novembra 2013 predstavil novo napravo NetGenie, revolucionarno kombinirano rešitev za brezžično in hkrati VDSL2 / ADSL2+ povezljivost za varno priključevanje domačega ali majhnega pisarniškega omrežja na Internet.

Kombinirana povezljivost. Zaščita domov, družin in pisarniških naprav pred tveganji z interneta. Boljša produktivnost in varnost majhne pisarne.

Cyberoam je na tržišču ponudil novo napravo Cyberoam NetGenie VDSL2 / ADSL2 + Wi -Fi, ki ščiti uporabnike in naprave v majhnih domačih in pisarniških omrežjih, ob zagotavljanju odlične brezžične povezljivosti in visokih prenosnih hitrosti za brskanje po internetu. Naprava je kombinacija varnega brezžičnega usmerjevalnika za domače uporabnike in integrirane varnostne rešitve primerne tudi za pisarniške uporabnike. Aparati podpirajo povezljivost na linijah VDSL2, ADSL2+, kabelski internetni povezavi ter celo preko 3G USB modema z dostopom do interneta. Če jo postavljamo doma, imamo na razpolago širok nabor enostavno razumljivih starševskih kontrol za zaščito mladine pred izpostavljenostjo pornografskim, nasilnim in drugim vsebinam na internetu, tudi ko se pojavljajo popolno nepovabljeno v obliki reklam, pop-up oken ali prikritih povezav v sporočilih elektronske pošte. Na razpolago imamo podrobne nastavitve za upravljanje dostopa do Facebook, Skype, Gmail in drugih storitev.

Mnoge, naštete in druge, opcije so seveda zanimive tudi za majhna ali domača pisarniška omrežja. Statistika pravi, da je v takih okoljih kar skoraj 70% pasovne širine namenjeno prenosu neproduktivnih vsebin kot so socialna omrežja ali večpredstavni posnetki. S pomočjo naprednih internetnih nastavitev lahko spodbujamo pisarniško produktivnost in upravljamo uporabnike z različnimi nivoji in pravicami dostopa! Napredne varnostne funkcije kot so požarna pregrada (FW) in preprečevanje vdorov (IPS) so še posebej primerne za zaščito raznolikega pisarniškega omrežja sestavljenega iz namiznih računalnikov, prenosnikov, ali preko brezžične povezave prijavljenih tablic in pametnih telefonov. Zaščita pred hekerji, prikritimi zlobnimi programi in vsiljivci je aktivna od trenutku ko napravo vklopimo. Napredna pisarniška omrežja lahko izkoristijo tudi funkcijo VPN IPsec za vzpostavitev varnega oddaljenega dostopa.

Gospod Abhilash Sonwane, višji podpredsednik , Cyberoam Technologies: "NetGenie is a comprehensive solution that keeps families protected and stress-free over children going online and enables small businesses to remain productive, secure and profitable. It supports latest broadband technologies like VDSL2 and ADSL2+ as well as Cable Internet and 3G USB modem Internet connectivity. This means, if users move from one connectivity type to another, they need not worry about replacing their NetGenie appliance. NetGenie is easy to use with a vibrant and colorful user-interface. For multiple devices connected to home and small businesses, NetGenie offers a fun experience."

Avtor: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

http://www.cyberoam.com/pressrelease_VDSL.html

### ### ###

O Cyberoam

Cyberoam je svetovno uveljavljeni dobavitelj varnostnih rešitev za: zaščito omrežja in omrežnih prehodnih točk s celostnim naborom varnostnih funkcij (naprave Cyberoam UTM in Cyberoam NetGenie), centralno upravljanje varnosti in varnostnih rešitev (naprave Cyberoam Central Console), beleženje in poročanje dogodkov (odprto-kodne in strojne rešitve Cyberoam iView), ter zaščito končnih točk in podatkov (naprave Cyberoam Endpoint Data Protection). Vse njihove rešitve so na razpolago v oblikah primernih tako za največja, kot tudi za majhna in srednje velika podjetja, ter tudi za dom.

Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Analitiki podjetja Frost & Sullivan so izbrali Cyberoam v seznam 'Emerging Vendor of the Year for 2008'.

Cyberoam je pravzaprav oddelek podjetja Elitecore Technologies Ltd. (http://www.elitecore.com/), ki je bilo ustanovljeno leta 1999, ki ima dandanes več kot 750 zaposlenih, in za katerega je od leta 2007 naprej The Carlyle Group glavni investitor podjetja.

Več o podjetju, katerega sedež je v ZDA - New Jersey, najdete na spletnih straneh: http://www.cyberoam.com


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com