O-STA

Stonesoft v nadgradnji NGFW 5.6 uvaja API in okrepljeno podporo za virtualizacijo

13.12.2013
Helsinki, Finska in Atlanta, ZDA - korporacija Stonesoft, vodilni ponudnik varnostnih rešitev in programske opreme za veliko dostopnost na področju velikih podjetij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je sredi novembra 2013 za javnost predstavil različico 5.6 svoje vizionarske požarne pregrade StoneGate Next Generation Firewall (NGFW). Nova različica omogoča enostavno integracijo med upravljalnim centrom Stonesoft SMC in upravljalnimi centri drugih ponudnikov in ponuja širšo podporo virtualnih zmogljivosti, ki naj bi NGFW omogočila upravljati vse vloge varnostne omrežne rešitve tudi v virtualnih okoljih.

Programski vmesnik API za Security Management Center

Stonesoft SMC igra osrednjo vlogo v Stonesoft NGFW arhitekturi, kjer skrbi za upravljanje in avtomatizacijo varnostnih operacij omrežja, ob tem pa še omogoča stroškovno učinkovito rast omrežij. Nova različica 5.6 prilagaja celoten proces upravljanja in ga naredi bolj optimalnega v okoljih, ki vsebujejo varnostne rešitve več prodajalcev, kjer je doseči popolno preglednost in nadzor pogosto velik izziv. Novi programski vmesnik API omogoča neposredno integracijo z vsemi operativnih orodij drugih proizvajalcev, kot so sistemi vodenja varnostnih politik ipd. V različica 5.6 je API del standardne ponudbe in zato ni zahteve ločena ali nove dodatne licence.

Virtualizacija

Nova različica prav tako še naprej krepi virtualizacijsko podporo. Nov Stonesoft NGFW omogoča deljenje ene fizične naprave med do 250 neodvisnimi virtualnimi varnostnimi napravami, ki lahko prevzamejo vlogo Firewall / VPN rešitve, sistema za preprečevanje vdorov (IPS) ali požarne pregrade na drugem nivoju (L2FW). Razširjena podpora za virtualne naprave izboljšuje prožnost arhitekture in omogoča boljši nadzor skupnih stroškov lastništva rešitve. To lahko velja zlasti za ponudniki upravljanih storitev (MSP) in korporacije, z velikim naborom storitev obsežnim ter raznolikim omrežjem.

Avtor: Robert Lubej

Povezavi do izvorne novice:

http://www.stonesoft.com/en/company/press_and_media/releases/en/2013/08112013.html

### ### ###

O podjetju Stonesoft:

Stonesoft Corporation, ustanovljeno leta 1990, je vodilni ponudnik integriranih mrežnih varnostnih rešitev z mednarodno pisarno v Helsinkih - Finska; ameriško v Atlanti - Georgia in pisarno za azijsko pacifiški prostor v Singapurju. Stonesoft je ponudnik globalne tehnologije omrežne varnosti in velike dosegljivosti (clustering) za podjetja, ki uporabljajo poslovno kritične omrežne aplikacije na Internetu in mobilnih strežnikih. Stonesoft StoneGate(TM) je požarni zid in rešitev VPN, ki ponuja napredno varnost, dinamično razvrščanje obremenjenosti in veliko dosegljivost. Produkti StoneBeat(R) pa dodajajo enako funkcionalnost ostalim požarnim zidovom, spletu in nadzoru nad vsebinami v omrežnih in brezžičnih okoljih. Vse rešitve Stonesoft so narejene tako da podpirajo varno, vedno dosegljivo globalno okolje.

Več informacij o Stonesoft in njihovih izdelkih na http://www.stonesoft.com

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com