O-STA

Synology je predstavil RackStation RS-814

Celovita in ekonomična rešitev NAS za pisarne in delovne skupine.

Ljubljana, 17. december 2013 - Synology je predstavil nov strežnik NAS RackStation RS814 višine 1U, s štirimi režami za diske. Strežnik je zmogljiv omrežno priklopljen pomnilnik z bogatim naborom rešitev, ki je z dodatno enoto Synology RX410 nadgradljiv na do 32 TB prostora za hrambo podatkov.

"RS814 so oblikovani, da zadostijo vse večjim potrebam podjetij, obenem pa ohranjajo konkurenčno ceno", je izjavila Nicole Lin, Produktni vodja pri Synology Inc. "Z združevanjem velike učinkovitosti, zanesljivosti, nadgradljivosti in velikega nabora poslovnih rešitev, RS814 zagotavlja uporabnikom idealno izbiro celovite rešitve hrambe in upravljanja podatkov."

RackStation RS814 zagotavlja optimalno razmerje med ceno in zmogljivostjo. Poganja ga 1,33 GHz dvojedrni procesor s funkcijo Link Aggregation in s hitrostmi branja ter zapisovanja podatkov preko 210 MB/s in 130 MB/s v konfiguraciji RAID5 v okolju Windows. Poleg tega pa mu dodatno povečujejo zmogljivosti večopravilnega in multimedijskega delovanja koprocesor za računanje operacij s plavajočo vejico, 1 GB DDR3 RAM in koprocesor, ki prevzema naloge kodiranja. Tako RS814 presega svojega predhodnika za do 60% pri hitrostih branja in zapisovanja, medtem ko prenaša datoteke, kodirane z 256-bitnim standardom AES.

V razvoju so inženirji posebno pozornost namenili zanesljivosti. RS814 je opremljen s predali za diske, ki jih je mogoče pretikati med delovanjem in z dvema gigabitnima mrežnima Ethernet vhodoma s podporo za nadomestni način delovanja (failover) za neprekinjeno delovanje. Povsem nova ključavnica za zaklepanje vstavljenih diskov zagotavlja dodatno varnost pred nepooblaščenim ali po nesreči odstranjevanjem diskov.

Poganja ga DiskStation Manager (DSM) 4.3, intuitivni operacijski sistem, ki zagotavlja cel nabor programov za večjo produktivnost pri delu. Synology je bil nagrajen s priznanjem PCMag Business Choice Award 2013, kjer je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, splošnim zadovoljstvom z napravo, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo uporabnik priporočil.

RS814 je na voljo že tudi v Sloveniji. Za več informacij, poglejte na:

http://www.xenon-forte.si/novosti/synology.aspx ali

http://www.synology.com/products/overview/RS814.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si