O-STA

PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA/VRTEC - o zeliščih po dolgem in počez

V okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14, ki poteka letos že četrto leto zapored v organizaciji društva Planet Zemlja, bo v ponedeljek, 13.1.2014 v okviru projekta Food revolution, v vrtcu Jesenice potekalo predavanje o zeliščih za strokovne delavke vrtca.

Na Gorenjskem bodo strokovne delavke vrtca Jesenice prisluhnile priznani slovenski zeliščarki, gospe Metki Maček. V okviru projekta "Food revolution", jih bo podučila o pravilni uporabi zelišč, ki lahko pomembno vplivajo na naše zdravje.

Zelišča so vsestransko uporabna (v zdravilstvu, prehrani, kot dišavnice in začimbe...) pri tem pa je dobro vedeti, da imajo rastline ki rastejo v naravi veliko več življenjske moči kot rastline ki jih gojimo. Pa še sejati ali saditi nam jih ni potrebno!

Letos se je na natečaj prijavilo rekordno število šol in vrtcev, saj na natečaju sodeluje 117 zavodov, kar je prek 60% več kot v lanskem šolskem letu. Natečaj je odprt za vse zainteresirane vzgojno-izobraževalne zavode in sodelovanja ne pogojuje z ničemer, tudi s plačilom pristojbine ne.

Gre za natečaj, v katerem lahko sodelujejo vse osnovne šole, srednje šole (tako javne kot tudi zasebne) in vrtci (tako javni kot tudi zasebni). Ti znotraj natečaja pridobivajo dodatno znanje skozi projekte, ki so primerni za različne starostne skupine, obravnavajo različne teme, projekti pa se izvajajo v različnih oblikah. Tako so med 19. projekti, ki jih je izobraževalnim zavodom letos ponudilo društvo Planet Zemlja tudi taki, ki obravnavajo področje zdravja, prehrane, vpliva toksinov, podnebnih sprememb, moči narave, izročila priprave kruha, pomena lokalne samooskrbe, odnosa do narave, pomena opazovanja okolja in možnosti vpliva na odločitve in drugi.

Več informacij je na voljo na naslovu info@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.