O-STA

SafeNet se je pridružil organizaciji FIDO

15.1.2014
SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je konec leta 2013 obvestil, da so se pridružili organizaciji (združenju) FIDO - Fast IDentity Online - kot sponzorski partner.

Člani konzorcija FIDO so zavezani k medsebojni delitvi podatkov o tehnologijah, njihov cilj pa je skupni razvoj odprte specifikacije za univerzalen močan avtentikacijski mehanizem, ki bi omogočal interoperabilnost rešitev za preverjanje pristnosti, več varnosti in zasebnosti, ter bi bil tudi lažji za uporabo. SafeNet je eden od prvih vodilnih proizvajalcev rešitev za preverjanje pristnosti, ki sodeluje z združenjem pri razvoju take specifikacije.

Andrew Young, podpredsednik oddelka za avtentikacijske rešitve, SafeNet: "As a leader in strong authentication solutions, SafeNet is proud to join the FIDO alliance, and help make strong authentication easier to deploy and use. The development of a common authentication protocol and standards facilitates the broader adoption of secure business practices and increases customer confidence."

Premagovanje kompleksnosti in trenja med posameznimi sistemi za zanesljivo preverjanje pristnosti z odprto specifikacijo za zagotavljanje interoperabilnosti bi omogočila strankam, poslovnim partnerjem in zaposlenim več zaupanja v varnostne rešitve in storitve, ter seveda večje zadovoljstvo strank in končnih uporabnikov. SafeNet lahko s svojimi prispevki precej koristi združenju, saj ima veliko izkušen kot ponudnik večkrat nagrajenih več-faktorskih rešitev za preverjanje pristnosti, ki so zasnovane na inovativnem pristopu do varovanja identitet uporabnikov in poslovnih podatkov v podatkovnih centrih, strežniških oblakih in javni infrastrukturi.

Michael Barrett, predsednik združenja FIDO: "SafeNet is a valued addition to the FIDO Alliance. The company's recognized expertise and innovation in strong authentication solutions will contribute to fresh insights as the first versions of FIDO specifications are being prepared for public release and our members begin early implementations. SafeNet joins us at an exciting time, as initial FIDO certification and interoperability testing begins and interoperable authentication protocols manifest in first FIDO-ready products. The floodgates are opening now for users and Relying Parties to adopt strong authentication and improve security, privacy and ease of use for businesses and consumers everywhere."

SafeNet je vodilni dobavitelj avtentikacijskih rešitev, aprila 2013 se je že drugo leto zapored uvrstil v vodilni kvadrant Gartnerjevega analitičnega poročila s področja uporabniške avtentikacije za leto 2012. Avtentikacijske rešitve SafeNet, ki so ocenjene v Gartnerjevem poročilu, omogočajo organizacijam zaščito identitet in transakcij v vseh sodobnih in predvsem raznolikih okoljih vključno z strežniškimi oblaki, virtualnimi in mobilnimi okolji. SafeNet je eno od redkih podjetij, ki ponujajo avtentikacijsko storitev v oblaku, ki lahko brez težav raste skladno s potrebami stranke. V Gartnerju napovedujejo še dodaten porast potrebo bo v strežniškem oblaku temelječi avtentikaciji v prihodnje, zato so poslovni izgledi za SafeNet vsekakor obetajoči; do leta 2017 bi se naj kar več kot 50% podjetij z raznolikimi okolji odločilo za prehod na tako vrsto avtentikacije.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.safenet-inc.com/news/2013/safenet-joins-FIDO-alliance-for-universal-strong-authentication/

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com


Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com