O-STA

Predstavitev rezultatov programa Kompetenčnega centra za sodobne tehnologije vodenja

Kompetenčni center za sodobne tehnologije vodenja vabi v petek, 24. januarja ob 9:30 uri v hotel Mons, kjer bodo na sklepnem dogodku predstavljeni rezultati, učinki in tehnološke rešitve Kompetenčnega centra 2011-2013. Kvantitativni pogled je pokazal, da so bili zastavljeni cilji preseženi.

Uvodni nagovor na dogodku bodo imeli dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, ga. Alenka Avberšek, izvršna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije, akad. prof. dr. Tadej Bajd, podpredsednik SAZU, prof. dr. Stane Pejovnik, podpredsednik Inženirske akademije Slovenije, in dr. Zoran Marinšek, vodja KC STV.

Program kompetenčnih centrov predstavlja enega ključnih mehanizmov povezovanja slovenskega gospodarstva in aplikativne znanosti ter vlaganja v tehnološki razvoj Slovenije. Projekt KC STV je tako povezal inženirska podjetja, akademske institucije in nekatera proizvodna podjetja.

Tehnologija vodenja je izrazito infrastrukturna oziroma vseprisotna tehnologija, ki nastopa v praktično vseh sistemih, procesih in napravah in ključno vpliva na njihovo učinkovito delovanje. V raziskovalno razvojnih projektih, KC STV pa je eden od sedmih kompetenčnih centrov, ki sta jih sofinancirali Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija - Evropski sklad za regionalni razvoj v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013.