O-STA

Vabilo na tiskovno konferenco

Vabimo vas na tiskovno konferenco, ki bo v četrtek, 23. januarja 2014, ob 11. uri v sejni sobi ZZB za vrednote NOB Slovenije, Einspielerjeva 6, Ljubljana.

V nedeljo, 26. januarja 2014 bomo obeležili mednarodni Dan spomina na holokavst. Na ta dan se poklonimo vsem žrtvam nacizma in fašizma, ki so trpele v koncentracijskih taboriščih zločinskih režimov. Posebej pa na vse slovenske taboriščnice in taboriščnike, pregnance in ukradene otroke. V taboriščih je med II. svetovno vojno trpelo preko 60.000 ljudi iz Slovenije, preko 12.000 pa so jih zločinci s svojim ravnanjem pomorili. Na konferenci bodo prisotni tudi preživela taboriščnica iz Auschwitza Sonja Vrščaj, taboriščnik iz Mauthausna Dušan Stefančič in ukradeni otrok Janez Žmavc.

Koordinacijski odbor žrtev vojnega nasilja

pri ZZB NOB Slovenije

###

Draga tovarišica, tovariš!

Bliža se naš dan, 27. januar - "Dan spomina na Holokavst" , ki je tudi dan osvoboditve taborišča Auschwitza in se ga spominja vsa Evropa, tudi večina drugih držav v svetu.

Ta dan smo sprejeli kot spomin na trpljenje vseh slovenskih internirancev in ga bomo obeležili na osrednji slovenski prireditvi

V NEDELJO, 26. JANUARJA 2014, ob 11. uri

v Centru urbane kulture KINO ŠIŠKA,

Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana

Slavnostni govornik bo

PETER KOVAČIČ - PERŠIN,

književnik

V kulturnem programu, ki ga je oblikovala Silvana Knok, bodo nastopali:

učenci Glasbene šole Ljubljana-Moste-Polje, Baletna šola Stevens,

KUD Smlednik in Dekliški pevski zbor Kresničke

Janez Alič, predsednik

Koordinacijskega odbora žrtev vojnega nasilja