O-STA

Osebni tiskalniki plastičnih kartic

Veliko organizacij (npr. društva, trgovine, knjižnice, fitness-klubi, obrtna in podjetniška združenja itd.) izdaja za svoje kupce, člane in uporabnike identifikacijske kartice, podobnih dimenzij kot kreditne kartice, a z različno vsebino in namenom. Vedno znova se soočajo z visokimi stroški tiskanja razmeroma majhnih serij kartic, ki jih pošiljajo novim strankam. Si predstavljate, da ste se pravkar vpisali v klub ljubiteljev narave, kjer vas namesto čez slab mesec še isti trenutek presenetijo in vam slovesno izročijo lično izdelano člansko izkaznico z vašimi podatki in fotografijo.

Eltron je s svojo ponudbo posegel tudi na ta del tržišča ter predstavil serijo tiskalnikov P200, ki vključuje modela P205 z zelo hitrim črno-belim izpisom in P210 z barvnim izpisom na prazne ali predhodno že potiskane kartice. Modela sta namenjena sta klubom, trgovinam, knjižnicam, kataloškim prodajam in vsem ustanovam, ki želijo vzpostaviti komunikacijo s svojimi strankami in uporabniki v obliki klubov zvestih strank in naročnikov, v obliki popustniških kartic ali pa hočejo izdajati le svoje članske izkaznice. Tiskalnika sta torej namenjena vsem, katerih delo pri poslovanju s strankami zahteva izdajo identifikacijskih kartic v realnem času in z nizkimi stroški. Čakanje na dovolj veliko število vloženih zahtevkov za izdelavo kartic dandanes namreč že v nasprotju s sodobnim in konkurenčnim poslovanjem.

Model P205 potrebuje za natis ene kartice v povprečju le štiri sekunde. Vsebuje podajalec za petdeset kartic in izhodni pladenj, kjer je prostora za trideset kartic. Močnejši model P210 omogoča barvni izpis kartice v tridesetih sekundah in je primeren predvsem za identifikacijske kartice z bogato vizualno vsebino, kjer ne smejo manjkati podrobnosti, kot so slika imetnika kartice, barvni logotip podjetja ali pa kar fotografija kluba oziroma trgovine itd.

Tiskalnika omogočata izpis črtne kode, lahko pa z dodatkom opcijske opreme zapisujeta podatke še na enostezni ali dvostezni magnetni trak. Oba odlikuje ločljivost izpisa 300 dpi, kompatibilna pa sta s karticami PVC ali kompozitnimi karticami PVC standardne velikosti 54x86 mm. Eltronova tiskalnika lahko povežemo z računalnikom preko serijskih vrat ali vrat USB, sporazumevata pa se z vsemi Microsoftovimi operacijskimi sistemi.

Pri nas blagovno znamko Eltron zastopa podjetje Leoss (www.leoss.si), kjer vam poleg tiskalnikov ponujajo še širok spekter potrošnega materiala.

Leoss d.o.o.

Dunajska 106

1000 Ljubljana

telefon 586-61-50

www.leoss.si