O-STA

OD ZRNA DO KRUHA jutri na Škofljici

V okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14, ki v organizaciji društva Planet Zemlja poteka že četrto leto zapored, bo jutri, 28. 1. 2014, potekala delavnica z naslovom "Od zrna do kruha", ki jo bo izvedla poznavalka slovenskega izročila Tanja Gobec iz zavoda Etno eko v Vrtcu Škofljica.

Gre za projekt, ki je del natečaja že od samega začetka in je iz leta v leto bolj priljubljen med zavodi. "Otrokom je najbolj všeč, da lahko sami ustvarjajo in da so pravzaprav vpleteni v celoten proces peke kruha. Prav prijetno jih je gledati, kako čakajo na svoj hlebček kruha, ki ga nato odnesejo domov pokazati staršem," je svoja opažanja strnila izvajalka delavnice Tanja Gobec in nam zaupala, da je najboljši kruh narejen iz sveže zmletih zrn pire.

Slušatelji in mali peki hlebčkov kruha bodo tokrat otroci iz vrtca Škofljica, ki bodo tako počasi odkrivali skrivnosti testa, ki se zanimivo lepi na prste, kamnov, s katerimi so včasih mleli žito, vonjali prve dišave sveže pečenega kruha...

Več informacij je na voljo na naslovu info@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.