O-STA

Turistična destinacija Dežela Celjska se znova predstavlja na vodilnem turističnem sejmu v regiji Alpe - Adria 2014

Obiskovalci se bodo lahko seznanili s pestro ponudbo destinacije in pridobili DOŽIVETJA po akcijskih cenah od 1 EUR dalje!

Celje, 27. januar 2014, Tudi letos je skupna predstavitev 21. slovenskih občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) združenih v Regionalno turistično destinacijo dežela Celjska na sejmu Alpe - Adria 2014 dokaz, da turizem res združuje in povezuje. Turistični ponudniki destinacije, kamor se vključuje tudi šest slovenskih termalnih zdravilišč (Thermana Laško, Terme Rogla, Rimske terme, Terme Dobrna, Terme Olimia, GH Sava Rogaška in Hotel Zagreb) se bodo namreč s svojo ponudbo predstavljali na skupnem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču vse dni sejma od 29. 1. do 1. 2. 2014. Letošnja predstavitev je namenjena promociji DOŽIVETIJ - tako kulturnih (obiski gradov, muzejev, turističnih kmetij...) kot tudi tistih dobrega počutja (wellness ipd.), ki jih bodo lahko obiskovalci sejma pridobili po ceni 1 EUR.

Destinacija bo svojo ponudbo predstavljala v t.i. subregijskih dnevih, zasnovanih z namenom, da se čim učinkoviteje predstavi pestra in bogata turistična ponudba Dežele Celjske, ki je na slovenskem turističnem zemljevidu prisotna vse od leta 2010. Predstavitev na sejmu je vsekakor primer odličnega partnerskega sodelovanja organizacij vključenih v turistično destinacijo Dežela Celjska: Zavoda Celeia Celje kot RDO Dežela Celjska, Razvojne agencije Sotla in GIZ Podčetrtek, Razvojne agencije Kozjansko in TIC Šentjur, ZKŠT Žalec, LTO Zreče in TIC Slovenske Konjice. Destinacijski nastopi potekajo že od leta 2009; leta 2011 je destinacija prejela tudi Zlato priznanje na 44. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju za celovit sejemski nastop. Vsak dan bodo na sejemskem prostoru prisotni predstavniki vseh šestih term (Rimskih term, Thermane Laško, Term Olimia, Term Dobrna, Term Zreče in GH Save Rogaška in Hotela Zagreb) vključenih v destinacijo, ki bodo obiskovalce razvajali z "wellness" animacijami in jih seznanili tudi s številnimi ugodnostmi prihajajoče sezone in bližajočih se zimskih počitnic, predstavitev bo prav tako pospremljena z bogatim animacijskim in degustacijskim programom.


Foto: Utrinek iz lanskoletne predstavitve

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, tel.: 03 42 87 938, e-pošta:ursa.dorn@celje.si.