O-STA

Websense si je za zasluge v letu 2013 prislužil 2013 Global Frost & Sullivan Award for Customer Value Enhancement

29.1.2014

Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je januarja 2014 obvestil, da je 18. 12. 2013 bilo objavljeno, da je podjetje prejelo zgoraj omenjeno priznanje, ki so si ga zaslužili s proaktivno zaščito organizacij pred naprednimi grožnjami in izgubo podatkov in hkratnim dokazovanjem odličnosti v oblikovanju učinkovitih varnostnih platform.

Websense TRITON je zbirka vseh oz. dveh ali več produktov podjetja Websense. Ime TRITON pomeni trojnost, saj je na začetku popolna zbirka vsebovala tri družine varnostnih produktov - za zaščito prometa s svetovnim spletom (Web Security), za zaščito elektronske pošte (Email Security) ter zaščito podatkov oziroma preprečevanje uhajanja podatkov (Data Security). Kasneje so dodali oz. dodajajo še rešitve za zaščito prenosnih naprav Android ter Apple (Mobile Security). Asociacija na trojnost prihaja tudi iz množice opcij za umestitev rešitev v informacijski sistem, kjer v osnovi obstajajo tri opcije in poljubne kombinacije le-teh - programska namestitev, namenske naprave, ter opcija naročniške storitve (Cloud security). Podjetje Websense je edini ponudnik na trgu zaščite vsebin z dvomestnim procentualnim deležem tržišča.

V čem je korist poenotene rešitve? Dandanes je večina varnostnih ekip že močno preobremenjenih zaradi kombinacije večje kompleksnosti varnostnih rešitev, groženj in premalo osebja, vse to lahko privede do znatnega poslabšanja na področju varnosti korporacijskega omrežja. Varnostni strokovnjaki si želijo orodij, ki poenostavlja varnostno upravljanje in spremljanje. Namesto, da se prijavljate na več posameznih varnostnih sistemov vam Websense TRITON ponuja integrirani pogled in upravljanje vseh sistemov - splet, e-pošta, zaščita podatkov in prenosnih naprav, v enotno za uporabo enostavno upravljalno konzolo, ki omogoča tudi samodejno uveljavljanje varnostnih pravil na več varnostnih domenah.

Websense pa je v zadnjem času svojo ponudbo varnostnih rešitev okrepil tudi na podlagi sklenjenih z zavezništev s podjetji kot so F5 Networks, VMware, Citrix , Microsoft, IBM in Facebook.

Citati

Frost & Sullivan Industry Principal Frank Dickson: "Websense TRITON je več kot le učinkovit varnostni sistem, je rešitev načrtovana z podrobno pozornostjo na spremljanje in upravljanje. Varnostni strokovnjaki v podjetjih, ki uporabljajo Websense, so opremljeni s sistemom, ki zmore ustaviti najsodobnejše napade, in jim hkrati zagotavlja en celosten pogled na njihove sisteme za poenostavljeno forenziko in odpravljanje ogroženosti na vseh podatkovnih kanalih. Zahteve orodij naslednje generacije morajo preseči samo uporabnost, upravljanje in vzdrževanje individualne rešitve, zagotavljati morajo večjo ločljivost okolja in prepoznavnost konteksta in konsolidiranje funkcionalnosti za upravljanje več kanalov ali rešitev."

John McCormack, Websense CEO: "Glavne prioritete naše Websense TRITON rešitve so celostno upravljanje in napredno, integrirano prepoznavanje in obvladovanje groženj. Bistvenega pomena je, da je varnostni sistem enostaven za strokovnjake, ki ga nadzirajo in upravljajo. Skupek neskladnih in neodvisnih varnostnih rešitev za zaščito spleta, e-pošte in mobilnih kanalov se ne more primerjati s poenoteno platformo, ki na vseh nivojih, kanalih in v vseh funkcijah združuje vse informacije o grožnjah in posledično tudi protiukrepih. V čast nam je, da smo prepoznani po naša enostavnosti upravljanja in varnostni učinkovitosti."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://community.websense.com/blogs/websense-news-releases/archive/2013/12/18/websense-earns-2013-global-frost-amp-sullivan-award-for-customer-value-enhancement.aspx

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com