O-STA

Na dobrodelnem kolesarjenju z Markom Balohom so kolesarji poganjali pedala kar 24 ur in zbirali sredstva za nakup svetlobnih teles

V petek, 31. januarja, se je v Športnem centru Millenium BTC v Ljubljani odvijalo že 9. Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom, enim najboljših ultra-kolesarjev na svetu. Marku se je pridružilo okoli 100 kolesarjev, ki so skupaj zbirali sredstva za nakup svetlobnih teles Wheel Bee. Svetlobne lučke bodo podarili otrokom na otroškem kolesarskem Maratonu Franja BTC City.

Marku Balohu se je v Športnim centrom Millenium pridružilo skoraj 100 kolesarjev, ki so skupaj poganjali pedala kar 24 ur. Med njimi so bili tudi znani obrazi, kot so gimnastičarji Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Šilc in štiri članice ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana. Dogodka se je udeležil tudi Robert Štaba, strokovnjak za varnost v cestnem prometu, saj je bil cilj dobrodelnega kolesarjenja med drugim izboljšanje varnosti kolesarjev v cestnem prometu.

Zbrana sredstva na dobrodelnem kolesarjenju bodo namenili nakupu svetlobnih teles Wheel Bee, ki izboljšajo vidnost kolesarjev na cesti. Miha Rakar, direktor Športnega centra Millenium BTC, je po dogodku povedal: "Zahvaljujem sem vsem za udeležbo in prispevek. Veseli me, da smo med 24-urnim kolesarjenjem zbrali preko 300 svetlobnih teles, ki jih bomo namenili otrokom na otroškem kolesarskem Maratonu Franja BTC City. Na ta način bomo poskrbeli za večjo vidnost najmlajših udeležencev v prometu."

BTC je v okviru svojih družbeno odgovornih prizadevanj tudi sicer velik podpornik kolesarstva. Med drugim sodelujejo pri organizaciji Maratona Franja BTC City, svetovnega prvenstva za amaterske kolesarje, ki bo letos prvič potekalo v Sloveniji, in sicer med 28. in 31. avgustom. V ta namen so ustanovili tudi prvo žensko kolesarsko ekipo BTC City Ljubljana s profesionalno licenco. Ekipa 11 kolesark bo prvič nastopila v Sloveniji, potem pa na večini svetovnih tekem. Poleg tega v BTC-ju sodelujejo pri razvoju trajnostne urbane mobilnosti v mestu Ljubljana in pri projektih, ki ozaveščajo o varnosti otrok v prometu. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana bodo spomladi v BTC Cityju dobili tudi prvo postajo BicikeLJ. Večletna sponzorska podpora Marku Balohu tako ni naključje.