O-STA

Celovita rešitev za računalniško podporo na daljavo za večja podjetja

Domače visokotehnološko podjetje XLAB je v svojo ponudbo vključilo nov izdelek Private Box. Gre za strežnik, na katerem je nameščena njihova programska oprema ISL Online, ki omogoča enostaven dostop do oddaljenih računalnikov in nadzor nad oddaljenim namizjem. Rešitev je namenjena večjim podjetjem z razvejano podporno mrežo, ki zahtevajo visoko varnost in popoln nadzor nad oddaljenimi sejami in spletno komunikacijo. Glede na razmerje med ceno in kakovostjo gre za eno boljših ponudb na trgu.

Formula Vse-v-enem

"Izdelek Private Box je učinkovita rešitev za korporacije, ki želijo poenotiti podporne storitve svoje široke mreže tehničnih svetovalcev na vseh ravneh, optimizirati aktivnosti IT in centralizirati upravljanje z uporabniki," razlaga idejo, ki stoji za izdelkom Private Box, Jure Pompe, direktor oddelka ISL Online na XLABu.

Jedro Private Box-a je neomejena korporacijska licenca ISL Online, ki vključuje štiri orodja za delo na daljavo: podpora na daljavo, dostop do oddaljenih računalnikov, spletni pogovor v živo in spletni sestanki ali seminarji. Programska oprema je vnaprej nameščena in konfigurirana na IBM-ovem System x3550 M3 ali podobnem 1U vgradnem strežniku, tega ga sistemski skrbnik le vključi v obstoječi podatkovni center podjetja in izvede osnovno namestitev, ki ne vzame več kot 60 minut dela. Skrbnik lahko ustvari neomejeno število uporabnikov, ki lahko takoj začnejo uporabljati programsko opremo ISL Online in s svojih računalnikov ali mobilnih naprav zaženejo neomejeno število oddaljenih sej. Z uporabo zunanje avtentikacije (OpenLDAP, Microsoft Active Directory ipd.) lahko storitev precej hitro in enostavno uvede po celotnem podjetju in njegovih podružnicah.

Oblikovano za velika podjetja

"Zavezani smo najvišjim varnostnim standardom v industriji in verjamemo v enostavne rešitve, ki podjetju ponujajo učinkovito tehnično podporo z minimalnimi infrastrukturnimi zahtevami in tekočimi stroški," pravi Jure Pompe.

Swiss Post in Konica Minolta Business Solutions sta podjetji, ki sta v svoje poslovanje vpeljali korporacijsko strežniško licenco in rešitve za podporo na daljavo ter spletne sestanke uporabljata na korporativni ravni. Uvedba enotne rešitve na korporativnem nivoju je obema podjetjema prinesla optimizacijo celotnih stroškov za podporo na daljavo in zmanjšanje pisarniškega dela.

"Tistim, ki želijo še več, ponujamo rešitev zasebni oblak, sistem s skoraj 100 % toleranco pri napakah in 99,96 % neprekinjenim delovanjem mreže," razlaga g. Pompe. Podjetje lahko poveže eno ali več naprav Private Box v zasebni oblak, ki prinaša prednosti storitve v oblaku, med drugim porazdeljevanje sej ter aktivno varnostno kopiranje.

Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno na trgu

Private Box je vse vsebujoči podjetni paket, ki je nastal kot rezultat XLABovega nenehnega stremljenja k razvoju tehnološko dovršenih izdelkov in storitev, ki omogočajo dober donos na investicijo. Poleg strojne opreme, Private Box vključuje še štiri orodja za spletno komunikacijo in podporo na daljavo, možnost brezplačne personalizacije, brezplačno integracijo preko API z rešitvami drugih vodilnih proizvajalcev, kot je BMC Remedy Service Desk ter vse posodobitve in nadgradnje programske opreme, vključno z mobilnimi aplikacijami, za eno leto.

Podjetja, ki jih tovrstna rešitev zanima, lahko na spletni strani ISL Online dobijo več informacij in se dogovorijo za demo predstavitev.