O-STA

Do vremenske napovedi skozi daljši proces

Žled, leden dež in sneženje so v zadnjih dneh povzročili precejšnjo škodo in ohromili življenje mnogim ljudem. Vreme je sicer nepredvidljivo, a do neke mere ga je mogoče napovedati. Jutri, 7.2.2014, bo mag. Tanja Cegnar v okviru vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2013/14 na OŠ Matija Čop v Kranju šolarjem 8. razreda predstavila celotni proces nastajanja vremenske napovedi.

S projektom "Kako do vremenske napovedi?",ki se je letos prvič pridružil vseslovenskemu natečaju društva Planet Zemlja, znotraj katerega se vzgojno-izobraževalni zavodi potegujejo za pridobitev naziva PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA/VRTEC, želimo otrokom predstaviti, kaj vse je potrebno, da sestavimo vremensko napoved. Učenci se bodo na delavnici spoznali z modeli za napovedovanje vremena in s predstavitvijo različnih vrst napovedi.

"Vse se začne z opazovanjem in zbiranjem podatkov", je povedala mag. Tanja Cegnar, ki svoje delo opravlja že polnih 38 let. Priznano slovensko meteorologinjo, ki kot napovedovalka vremena že vrsto let dela tudi na RTV Slovenija, bodo tako šolarji lahko povprašali še o kakšnih podrobnostih, ki gledalcem pred malimi zasloni niso vidne, predavateljica pa jim bo zaupala tudi kakšen televizijski trik.

Več informacij je na voljo na naslovu info@planet-zemlja.org ali 01 620 25 22.

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo.