O-STA

Xirrus je opremil Minhensko sejmišče z brezžičnim omrežjem

10.2.2014

Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je v zadnjih tednih lanskega leta celotno Minhensko sejmišče opremil z novim najsodobnejšim brezžičnim omrežjem, ki bo ob ogromnih prihrankih omogočalo vrhunsko storitev, tudi za visoko gostoto mobilnih brezžičnih odjemalcev v majhnih prostorih, kot je to običajno v času največjih sejemskih prireditev.

Omrežje, ki so ga začrtali in hitro postavili, kvalitetno pokriva vseh 16 razstavnih dvoran, vhode, kongresni center ICM, sejne sobe v Messehaus, obe tiskovni središči in "Atrij" med halama A in B. Za to - skupno približno 217.000 m2: 180.000 m2 dvoran, 30.000 m2 atrij in 7.000 m2 ICM - so potrebovali samo 183 postaj Xirrus Array, v katerih je skupaj 1188 integriranih dostopnih točk (AP), z največ osmimi AP v posamezni Array napravi. Medtem, ko zahtevajo konvencionalne instalacije kabelsko povezavo do vsake dostopne točke (teoretično 1188), so bili tukaj potrebni samo kabli do Array-jev (v praksi torej samo cca. 183). Posledično so z vsem tem v Messe München za 85 odstotkov zmanjšali zahtevnost brezžične namestitve. Za samo načrtovanje in postavitev je poskrbel Deutsche Telekom s podporo lokalnega VA distributerja.

Xirrus Array zagotavlja programsko nastavljivost vseh parametrov, celo radijske frekvence WiFi omrežja (2.4 ali 5 GHz), zato omogoča lastniku Messe München sproti prilagajati se potrebam zelo raznolikih sejmov in dogajanju na njih. Radijska pokritost se lahko prilagodi glede na obliko posamezne razstavne dvorane, s čimer se rešuje vprašanja 'ozkih grl' nastajajočih zaradi velike skupine ljudi na enem področju. Za upravljanje in nadzor skrbi Xirrus Management System (XMS), ki je nameščen kot virtualna naprava na VMware infrastrukturi Messe München, administratorjem ponuja preglednost omrežja, hitre prilagoditve kadarkoli, ter celo samostojno prilagajanje za specifične primere. Nova postavitev prinaša tudi velike finančne koristi - zaradi znatnega zmanjšanja stroškov poslovanja. Sedaj lahko na primer vse spremembe naredijo hitro in enostavno brez zapletenih posegov fizično na lokacijah dostopnih točk, medtem ko bi se pri tradicionalnih postavitvah morali tehniki plaziti po podstrešjih ali plezati po visokih lestvah da bi prišli do in prekonfigurirali posamezne AP-je.

Citati

Stefan Schüssler, manager of IT infrastructure, Messe München: "We host a wide variety of events at Messe München. In addition to the trade shows we organize, conventions play an important role, too. A number of organizations rent space in the ICM Congress Centre. Conventions frequently travel around the globe every year, selecting locations according to detailed criteria catalogs. They almost always pose detailed questions about the venue's Wi-Fi infrastructure."

Dr. Johannes Lorenz, CIO, Messe München: "Messe München is committed to offering excellent trade fair services. These days, services must also include robust and free Wi-Fi. Fast Internet access is simply a given, even more so in high-tech venues such as trade fairs. In this business, being able to exchange information quickly and easily often seals the deal."

Shane Buckley, CIO, Xirrus: "Our partnership with Messe München is immensely valuable to us. I am certain that Xirrus will meet the extreme and varying requirements of Messe München for a long time to come. We are ideally positioned to address the latest industry developments, such as the IEEE 802.11ac standard for high-speed Wi-Fi. Many network specialists are nervous about replacing an existing wireless infrastructure, just to do an upgrade. But thanks to the architecture of our Xirrus Arrays, this is no longer a problem. All Xirrus Wireless Arrays are compatible to 802.11a/b/g/n. All existing Arrays of the XR-Series are compatible to 802.11ac and to all future protocol versions."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.xirrus.com/Company/Press/Press-Releases/Xirrus-Equips-Messe-Munich-Trade-Fair-with-New-Hig

### ### ###

O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij iz Kalifornije, ki že od leta 2005 načrtuje in izdeluje brezžično opremo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n; podjetje samo so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v eno napravo, katera lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com