O-STA

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

10.2.2014

nas je januarja 2014 obvestil, da ga je Gartner uvrstil v kvadrant vodilnih ponudnikov rešitev za overjenje uporabnikov - Leaders Quadrant , December 2013 Magic Quadrant for User Authentication. Med 20 ocenjenimi ponudniki je SafeNet opredeljen med voditelje glede na kombinacijo popolnosti vizije in sposobnosti za izvršitev le-te, to sta dve glavni merili analitikov za sestavljanje končnega poročila o stanju na tržišču. V prihodnje se v tem področju pričakuje predvsem pospešena rast zahtev po storitvah za preverjanje pristnosti uporabnikov v oblaku - zaradi naraščanja in zrelosti več-najemniških oblakov in storitev, in zaradi vse večjega uveljavljanja računalništva v oblaku kot varnega in zanesljivega način zagotavljanja poslovnih aplikacij in storitev na splošno. Do konca leta 2016 se bo približno 30% podjetij odločilo za storitev v oblaku kot možnost dobave novih ali osveženih izvedb preverjanja pristnosti.

O SafeNet rešitvah za preverjanje pristnosti

SafeNet Authentication Service je popolnoma avtomatizirana in zelo varna storitev-za-preverjanje-pristnosti, ki poenostavlja zanesljivo preverjanje pristnosti s prožnostjo in razširljivost avtomatizacije opravil in od proizvajalcev neodvisno podporo za žetone in širok nabor API-jev, upravljalni procesi pa so skoraj v celoti avtomatizirani in prilagodljivi in zagotavljajo brezhibno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Ker ne zahteva nobene dodatne infrastrukture nam lahko SafeNet Authentication Service omogoči hiter prehod na več-slojno in več-najemniško oblačno okolje in s tem zaščiti vsa informacijska sredstva - od oblačnih in doma situiranih aplikacij, do omrežij, uporabnikov in naprav.

SafeNet Authentication Manager je vsestranska platformo za upravljanje vseh na OTPjih, certifikatih in / ali programskem preverjanju pristnosti temelječih rešitev. Vanjo je zajet celoten avtentikacijski življenjski cikel v podjetju in zagotavlja širitev storitve za močno avtentikacijo tudi do strežniških oblakov z uporabo enotnega integriranega sistema. Omogočeno je tudi učinkovito preverjanje pristnosti uporabnikov mobilne telefonije z brezžičnimi potrdili certifikatov za prenosne naprave.

Citati

Andrew Young, podpredsednik, avtentifikacijske rešitve, SafeNet: "SafeNet is now designated as a leader for the third consecutive year. We believe this validates our vision and performance as leaders in the authentication market. We executed against our top three 2012 priorities-introducing new authentication methods, expanding our ecosystem, and advancing our service-based offering, and our achievement of these goals is explicitly acknowledged in this report."

Nicolas Furgé, vodja varnosti, Orange Business Services: "We view SafeNet as a long-term partner in our ability to broaden the range of security services that we offer our customers. By adding cloud-based strong authentication to our Orange Business Service offerings, we are able to better address the needs of our enterprise customers who are increasing their adoption of SaaS applications and are looking for solutions that can help them easily and cost-effectively secure access to corporate resources. Combining SafeNet's advanced products with Orange Business Services' industrial capabilities and extensive footprint is unique in the market."

Rob Price, vodja digitalnega oddelka, Atos UK: "Partnering with SafeNet has provided Atos with the capability to deliver innovative, market-leading identity authentication services to our customers via GCloud-III and GCloud-IV. The service has proven to be quick to deploy thanks to excellent training and technical support from the SafeNet team. The simplicity and efficiency of SafeNet's authentication solution allows Atos to quickly enroll large user communities, and its flexibility allows us to tailor our identity authentication service to the specific needs of each customer."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.safenet-inc.com/news/2013/gartner-2014-magic-quadrant-user-authentication-announcement/

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com


Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com