O-STA

Riverbed InfoWorld Technology of the Year Awards

13.2.2014

Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nam je januarja 2014 sporočil, da je ponovno osvojil dve InfoWorld Technology of the Year Awards nagradi, eno za pomnilniško integracijsko platformo Granite, drugo pa za družino širokopasovnih optimizacijskih rešitev Steelhead; za Steelhead že osmič, za Granite pa že drugo leto zapored. Doug Dineley, izvršni urednik testnega centra InfoWorld: "Zmagovalci izbora InfoWorld Technology of the Year Award so najboljši izdelki, ki jih poznamo, a so mnogo več kot le dobre izdelke, so orodja, ki kažejo pot do podatkovnih centrov, strežniških oblakov in aplikacije jutrišnjega dne. Zmagovalci predstavljajo inovativnost, ki spreminja naš način dela in poslovanja."

Jerry M. Kennelly, CEO, Riverbed: "Riverbed was founded to eliminate distance and location as constraints in delivering applications over wide area networks (WANs), which we are solving with Steelhead. With Granite, we developed another disruptive technology that is addressing the challenge of centralizing data while enabling instant recovery of data at the branch office. We're focused on the challenges related to distance and location, a concept called location-independent computing. It's part of Riverbed's technology DNA."

Riverbed ponuja najbolj celovito platformo za implementacijo od lokacije neodvisnega računalništva, posledično so lahko poslovni cilji, in ne tehnične omejitve, tisti ki določajo kako se aplikacije in podatki dostavljajo do uporabnikov. Riverbed Application Performance Platform je nabor integriranih rešitev, ki dajejo podjetjem dovolj fleksibilnosti pri odločitvah glede gostovanja aplikacij in podatkov v krajih, ki najbolje služijo poslovnim potrebam in hkrati zagotavljajo brezhibno dostavo teh aplikacij. Podjetjem omogočajo večjo učinkovitost globalnih virov, radikalno zmanjševanje stroškov poslovanja in povečanje produktivnost zaposlenih .

Riverbed Granite

Platforma Granite robne aplikacije, strežnike in pomnilniške sisteme najprej konsolidira v podatkovnem centru in nato učinkovito projicira aplikacije in podatke do oddaljenih lokacij, kjer delujejo z enako odzivnostjo kot prej. Arhitekturni pristop poznan kot 'edge virtual server infrastructure' (edge-VSI) omogoča premakniti v centralni podatkovni center tudi tiste dele sistema, ki so prej bili zaradi potrebe po hitri odzivnosti lokalnega pomnilniškega sistema priklenjene na oddaljene lokacije. Riverbed Granite omogoča nemoteno projiciranje teh storitev nazaj v oddaljene pisarne ne glede na oddaljenost. Primer - uporabnik v Murski Soboti uporablja aplikacijo na lokalni navidezni delovni postaji, ki uporablja pomnilniški sistem v centru v Ljubljani, pa se mu zaradi odzivnosti celotnega sistema zdi, kot da so delovna postaja, aplikacija in podatki v resnici na njegovi lokaciji.

Riverbed Steelhead

Riverbed je vodilni svetovni dobavitelj rešitev za pospeševanje aplikacij na WAN omrežjih - sicer včasih govorimo o WAN pospeševanju (WAN optimization), včasih o pospeševanju aplikacij (application acceleration), v bistvu pa je govora o skupku tehnologij, ki so v enem ali drugem ali obeh teh dveh tipih rešitev. Med obema tipoma pospeševanja pravzaprav ni neke posebej očitne meje in običajno se za en izdelek v različnih kontekstih piše da je en ali drug tip rešitve. Za naprave Riverbed Steelhead torej včasih zapišemo da so WAN pospeševalniki, včasih pa da so aplikacijski pospeševalniki, zraven teh tehnologij pa so prilepljene še druge funkcije, v nekatere naprave je recimo vgrajena Websense rešitev za filtriranje spletnih strani.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riverbed.com/about/news-articles/press-releases/Riverbed-Again-Wins-InfoWorld-Technology-of-the-Year-Awards-for-Steelhead-8-Years-Running-and-Granite-2-Years-in-a-Row.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij, pomnilniških sistemov, strežniških oblakov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Podjetja s prostranimi omrežji koristijo te rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti.

Ustanovljeno leta 2002, s sedežem v San Franciscu, je podjetje pridobilo več kot 24.000 strank po vsem svetu, med drugim tudi 95% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je visoko na seznamu Deloitte Technology Fast 500 in je redno seznamih vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant za različna področja.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com