O-STA

Župan sprejel gasilce in druge prostovoljce

Velenje, 18. februar 2014 - V nedeljo popoldne je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič v Rdeči dvorani Velenje sprejel gasilce, pripadnike civilne zaščite in druge prostovoljce, ki so pomagali pri odpravi posledic, ki jih je povzročila nedavna vremenska ujma.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič se je vsem prisotnim zahvalil za njihovo hitro odzivnost, požrtvovalnost in uspešno delo, ki so ga kljub izredno težkim pogojem odlično in hitro opravili.

Župan se je zahvalil tudi številnim gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom, ki so ponudili pomoč. Poleg opreme za delo, agregatov, vitlov in jeklenih vrvi, so podjetja prispevala tudi tople malice in pijačo za prostovoljce. Svojo pomoč so ponudili Premogovnik Velenje, Gorenje, Termoelektrarna Šoštanj, Pivovarna Laško, Dom za varstvo odraslih, Pizzerija Velun, Restavracija Pomaranča, Josip Ivančič, Vili Poznič in drugi.

Premogovnik Velenje je poleg toplih malic prostovoljcem omogočil tudi ustrezno opremo za delo. Za zaposlene, ki so sodelovali pri intervencijah, Premogovnik Velenje tudi ne bo zahteval refundacij.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je posebej izpostavil tudi Radio Velenje, ki je odigral izredno pomembno vlogo pri obveščanju občank in občanov ter ažurno spremljal dogajanje na terenu.