O-STA

The Gores Group in Technology4Medicine, LLC sta kupila Fotono d.d.

  1. marec 2014

LOS ANGELES, ZDA & LJUBLJANA, Slovenija --(BUSINESS WIRE)-- The Gores Group, vodilna investicijska družba s sedežem v Los Angelesu, in Technology4Medicine, LLC sta danes povedala, da sta zaključila nakup Fotone d.d., izdelovalca visokozmogljivih laserjev za rabo v zdravstvu, zobozdravstvu, lepotnih postopkih in ginekologiji iz Ljubljane. The Gores Group je investicijo izvedel preko svojega investicijskega sklada Small Capitalization Partners. Jeffrey W. Jones, predsednik Technology4Medicine bo prevzel vlogo predsednika uprave skupnega podjetja.

Dr. Matjaž Lukač, predsednik uprave Fotone d.d. je dejal: "Izjemno smo zadovoljni, da smo zaključili ta nakup, za katerega menimo, da bo Fotoni omogočil dobro izhodišče za nadaljnjo rast in uspehe. Fotona bo nadaljevala izdelovanje inovativnih izdelkov, ki so vodilni na trgu in služijo potrebam naših kupcev. To partnerstvo bo koristilo vsem deležnikom Fotone, vključno z njenimi zaposlenimi."

Jeffrey W. Jones, predsednik uprave, je dodal: "Pri novi Fotoni se veselimo, da lahko svojim kupcem in trgovcem po vsem svetu ponudimo prvovrstno lasersko tehnologijo za rabo v medicini, zobozdravstvu in lepotnih postopkih. Z oblikovanjem partnerstva med Fotono, Technology4Medicine in The Gores Group bo Fotona postala močnejša in imela več virov za dostop do svetovnega trga."

"The Gores Group je zadovoljen, da se je pri nakupu Fotone povezal z upravo Fotone in Technology4Medicine," je dejal Victor C. Otley III, upravni direktor The Gores Group. "Občudujemo Fotonino vizijo ter njene tehnološke zmožnosti in podpirali jo bomo s finančnimi sredstvi, da bo postala vodilni svetovni izdelovalec zobozdravstvenih, estetskih in ginekoloških laserjev."

O Fotoni d.d.

Fotona, ki je bila ustanovljena leta 1964 in ima sedež v Ljubljani, ima najmodernejše raziskovalne in razvojne zmogljivosti, usmerjene v zadovoljevanje potreb hitro spreminjajočega se trga in ki postavljajo nove standarde odličnosti za visokozmogljive laserske sisteme, ki se uporabljajo v medicini in drugje. S pomočjo Fotoninih naprednih laserskih tehnologij so medicinski postopki na področjih kot so estetika in dermatologija, zobozdravstvo, kirurgija in ginekologija manj invazivni in bolj učinkoviti. Patentirane rešitve na področju pulznih tehnologij, nadzora energijskega feedbacka in optičnih rešitev za skorajda popolnoma homogen profil žarka so zelo pomembne tako za zdravnike kot za paciente. Fotona vse svoje laserske sisteme izdeluje v Ljubljani in njeni izdelki so na voljo zobozdravnikom in zdravnikom preko svetovne mreže distributerjev. Več podatkov je na voljo na www.fotona.com.

O The Gores Group, LLC

The Gores Group, LLC je globalna investicijska družba, ki se osredotoča na prevzemanje kontrolnih deležev v razvitih in rastočih podjetjih, ki imajo korist od družbinih operacijskih izkušenj in fleksibilne kapitalske osnove. Družba združuje operacijsko strokovno znanje in zmožnosti podrobnih skrbnih pregledov strateškega kupca, ima pa tudi ekipo izkušeno v združitvah in pripojitvah, kot jih imajo finančni kupci. The Gores Group, ki jo je leta 1987 ustanovil Alec E. Gores, je postala vodilni investitor, ki je skozi leta pokazal zanesljivo bilanco uspehov pri ustvarjanju trdne vrednosti v portfelju svojih podjetij ob pomoči njihovih uprav. Od sedežu v Los Angelesu, ima The Gores Group tudi izpostave v Boulerju, v zvezni državi Kolorado, in Londonu. Za več podatkov prosimo obiščite www.gores.com.


Kontakti
Za The Gores Group, LLC
Jennifer Kwon
(310) 824-8050

ali

Sitrick And Company
Terry Fahn
(310) 788-2850

Vir: The Gores Group, LLC

Distribuira Business Wire

Sporočilo za javnost je na voljo tudi na internetnem naslovu:

http://www.businesswire.com/news/home/20140306006266/en