O-STA

Župan si je ogledal nove prostore uspešnega velenjskega podjetja FBS Elektronik

Velenje, 10. marec 2014 - V petek, 7. marca 2014, si je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič skupaj s sodelavci ogledal nove prostore uspešnega velenjskega podjetja FBS Elektronik, podjetja za proizvodnjo elektronskih izdelokov, d. o. o., ki je pred kratkim začelo poslovati v novih prostorih, v prostorih nekdanje Elektrotehne v centru mesta.

Podjetje FBS elektronik je največji slovenski proizvajalec industrijske senzorike na slovenskem trgu. Proizvajajo induktivne, kapacitivne in REED senzorje ter temperaturna tipala. Proizvodni program pa dopolnjujejo še kot zastopniki tujih proizvajalcev industrijske avtomatizacije na slovenskem trgu. Načrtujejo, da bodo svoje prihodke v prihodnosti še povečali in da bodo omogočili še vsaj tri nove zaposlitve.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je bil nad sodobno poizvodnjo izdelkov, urejenimi poizvodnimi prostori in uspešnim poslovanjem podjetja zelo navdušen. Direktorju podjetja FBS Elektronik, Francu Novaku je ob obisku zaželel veliko poslovnih uspehov in izročil protokolarno darilo Mestne občine Velenje, kipec "Nabiralka zvezd" velenjskega umetnika Črta Valenčaka.