O-STA

Vabilo na predavanje Igorja Marjanoviča, univ. dipl. inž. el., z naslovom: H2OPal - Poskus vstopa na globalni trg mobilne industrije

Spoštovani!

Vabimo vas na predavanje Igorja Marjanoviča, univ. dipl. inž. el., z naslovom:

H2OPal - Poskus vstopa na globalni trg mobilne industrije

ki bo v četrtek, 27.3.2014, ob 17:00, v predavalnici P2,
na Fakulteti za Elektrotehniko Univerze v Ljubljani,
Tržaška cesta 25, Ljubljana

V uvodu predavanja bo prof. dr. Boštjan Likar na kratko predstavil modul E univerzitetnega študija 1. stopnje Elektrotehnika (Zasnova in razvoj izdelkov), nato pa bo g. Marjanovič predstavil napravo H2OPal. Igor Marjanovič je mladi raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in je v zadnjem letniku doktorskega študija biomedicinske tehnike razvil inovativno napravo H2OPal, ki s pomočjo pametnega telefona omogoča uporabniku natančno slediti, koliko tekočine popije iz steklenice ali plastenke. Ideja se mu je porodila v želji, da bi lahko preprečeval dehidracijo in da bi lahko sledil svojim hidracijskim navadam.


Svoje prve prototipe je testiral s pomočjo platforme za množično financiranje Kickstarter, kjer sicer ni prejel finančne podpore, je pa na osnovi predstavitve dobil povabilo Bluetooth SIG organizacije, da napravo H2OPal predstavi na največjem sejmu elektronike na svetu Consumer Electronics Show (CES 2013) v Las Vegasu, ZDA. Prav tako je izmed več sto prijavljenih naprav H2OPal prišel med prve štiri finaliste za Bluetooth inovacijo leta 2014, kar je vzbudilo pozornost svetovnih medijev. H2OPal še ni na voljo, saj je za zagon proizvodnje potreben znaten kapital in dobro premišljena ter koordinirana marketinška kampanja.
Vljudno vabljeni! Alumni klub Fakultete za elektrotehniko, UL