O-STA

Velenje tudi letos podpira projekt Ura za Zemljo

Velenje, 25. marec 2014 - Mestna občina Velenje tudi letos podpira projekt Ura za Zemljo, ki bo tokrat v soboto, 29. marca 2014, med 20.30 in 21.30.

Glavni nacionalni koordinator projekta je Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje, ki že v petek, 28. marca, ob 18. uri pripravlja v Domu kulture Velenje prireditev ob Uri za Zemljo. Udeležence bo uvodoma pozdravil tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

V soboto, 29. marca, pa bodo od 8. ure naprej v okviru projekta na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje organizirali tudi celodnevno delovno akcijo urejanja šolskih atrijev. V delovni akciji bodo poleg učiteljev, učencev in njihovih staršev sodelovali tudi župan Mestne občine Velenje in nekateri članice in člani Sveta Mestne občine Velenje.

Ura za Zemljo je svetovni dogodek, katerega pobudnik je organizacija World Wildlife Fund (WWF), ena največjih in najbolj spoštovanih svetovnih neodvisnih organizacij za okolje. WWF ima skoraj pet milijonov privržencev, ki aktivno delujejo v več kot 100 državah. Poslanstvo WWF je zmanjšanje uničevanja naravnega okolja, promoviranje zmanjšanja onesnaževanja in neekonomične potrošnje ter ustvarjanje prihodnosti, v kateri bi ljudje živeli v harmoniji z naravo, ohranjali biološko raznovrstnost in uporabljali obnovljive vire energije.

WWF s projektom Uro za Zemljo poziva posameznike, podjetja, vlade in skupnosti, da povsod po svetu za eno uro ugasnejo luči.

Akcija je prvič potekala leta 2007. Mestna občina Velenje bo letos projekt podprla že petič.

V času Ure za Zemljo ugasnejo tudi luči, ki sicer osvetljujejo svetovne znamenitosti, kakršne so Eifflov stolp, cerkev Notre Dame, velike piramide v Egiptu, operna hiša v Sydneyju idr.

Mestna občina Velenje se bo Uri za Zemljo pridružila tako, da bomo v soboto zvečer za eno uro ugasnili luči na Velenjskem in Šaleškem gradu, v Domu kulture Velenje, Vili Bianci, Mladinskem hotelu Velenje, Mladinskem centru Velenje ter na Titovem trgu.

Vabimo vas, da se akciji Ura za Zemljo pridružite tudi vi in v soboto, 29. marca 2014, med 20.30 in 21.30 ugasnete luči.


Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi MO Velenje