O-STA

FireEye je v Nemčiji postavil matematični raziskovalni in razvojni center za znanstveno raziskovanje informacijske varnosti

FireEye je globalni ponudnik rešitev za samodejno forenzično analiziranje napadov in dinamično zaščito pred naprednimi spletnimi grožnjami, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je marca 2014 v Dresdenu v Nemčiji odprl raziskovalni laboratorij, globalno njihov tretji ob tistih na nam zelo daljnem vzhodu v mestih Bangalore in Singapur. Glavna naloga raziskovalcev v tem laboratoriju bodo matematične preiskave in potrjevanje zanesljivosti tehnologij vgrajenih v FireEye rešitve ter, vzpodbujanje sodelovanja z evropskimi univerzami in drugimi izobraževalnimi ter raziskovalnimi ustanovami. S tem bodo seveda tudi pripomogli k večji zanesljivosti zaščite v prihodnjih FireEye produktih.

Citati

Dr. rer. Nat Hendrik Tews, FireEye inženir in programer, ter vodja za zdaj 15-članske ekipe stalnih raziskovalcev v novem laboratoriju: "We're taking the mathematical techniques used to prove airplane worthiness and applying them to FireEye technology. We aim to not only help to nourish European cyber security talent, but to produce the right expertise to help keep one step ahead of the cybercriminals, and, ultimately, keep our customers as safe and secure as possible."

David DeWalt, FireEye CEO: "We're committed to providing our customers with the best security solutions to combat modern threats and our new European research center is a core part of delivering on that promise. We're happy to invest in such a unique and inspiring region where we can develop the next generation of security talent."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.fireeye.com/news-events/press-releases/read/fireeye-launches-mathematical-research-and-development-centre-in-germany

### ### ###

O podjetju FireEye Inc.

FireEye je globalni proizvajalec sofisticiranih varnostnih rešitev z več kot 1100 velikimi strankami iz vsega sveta vključno z več kot 100 podjetji iz seznama Fortune 500; med najbolj znanimi so Sallie Mae, Equifax, Juniper Networks, Heartland Payment Systems, San Francisco State University, Santa Barbara City College, idr.

Srce FireEye ponudbe je tehnologija izumljena v podjetju - na navideznih strojih temelječa varnostna platforma za sprotno zaščito pred najnovejšimi in najbolj sofisticiranimi grožnjami podjetjem in vladam po vsem svetu. Torej pred napadi, ki so sposobni izogniti se drugim bolj klasičnim varnostnimi rešitvam kot so požarne pregrade, IDS / IPS, protivirusne rešitve na prehodnih točkah ipd. Platforma FireEye Threat Prevention omogoča sprotno dinamično zaščito pred grožnjami brez uporabe vzorcev škodljivega prometa, pri čemer analizira in zaustavlja napade preko različnih vhodno-izhodnih poti, vključno s spletom, elektronsko pošto in datotekami, in na različnih stopnjah življenjskega cikla dolgotrajnega naprednega napada. Jedro platforme sta napredni virtualni pogon in dinamična varnostna analitika, ki skupaj omogočata prepoznavanje in blokiranje kibernetskih napadov v realnem času.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.fireeye.com

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com