O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Srečanje župana Mestne občine Velenje z vodstvom Gorenja, d. d.

Velenje, 2. april 2014 - V ponedeljek, 31. marca 2014, se je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič na Vili Herberstein sestal z vodstvom Gorenja, d. d.

Župana so s strani Mestne občine Velenje spremljali še direktorica občinske uprave Andreja Katič, podžupan dr. Franc Žerdin, vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak, vodja Urada za komunalne dejavnosti Anton Brodnik, vodja Urada za družbene dejavnosti Drago Martinšek, vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Amra Kadrič in vodja Kabineta župana mag. Saša Sevčnikar.

Gorenje so zastopali predsednik uprave mag. Franjo Bobinac, član uprave za operacije Branko Apat, član uprave za prodajo in marketing Marko Mrzel, član uprave za finance Peter Groznik, pomočnik predsednika uprave za ekologijo in portfeljske naložbe Marijan Penšek in direktorica Korporacijske identitete in komunikacij Uršula Menih Dokl.

Predsednik uprave Gorenja, d. d. mag. Franjo Bobinac je na srečanju povedal, da je bilo preteklo leto za podjetje pomembno, saj so sklenili pomembno strateško partnerstvo z japonskim Panasonicom. Dogovor je največji slovenski industrijski družbi poleg desetih milijonov evrov svežega kapitala prinesel tudi dodatne posle in odprl možnosti za prodor na azijske trge, z japonsko multinacionalko pa bo Gorenje dobilo tudi močnega partnerja pri razvoju novih izdelkov.

To je bilo za Gorenje tudi leto, ko so se prestrukturirali na vseh področjih. Ponosni so, da so imeli v preteklem letu dober socialni dialog z zaposlenimi in prizadevali si bodo, da bo tudi v prihodnje tako. Načrtujejo, da bodo v letošnjem letu zastavljene cilje dosegli, morda celo presegli.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič se je vodstvu Gorenja zahvalil za dobro sodelovanje in povedal, da se v Velenju zavedamo, da je Gorenje med najpomembnejšimi zaposlovalci v Šaleški dolini.

Dobro poslovanje Gorenja je pomembno za dobro delovanje celotne lokalne skupnosti, zato smo v Velenju veseli, da se delovna mesta v Gorenju za naše občanke in občane ohranjajo tudi v prihodnje.

Župan Mestne občine Velenje je ob tej priložnosti predsedniku uprave Gorenja, d. d. in njegovim sodelavcem še enkrat čestital za nagradi "red dot", ki so ju prejeli na mednarodnem tekmovanju za najbolje oblikovane izdelke, in mu izročil protokolarno darilo Mestne občine Velenje, kipec "Nabiralka zvezd" velenjskega umetnika Črta Valenčaka.