O-STA

Takahiro Sato novi predsednik Kyocera Document Solutions za Evropo

Ljubljana, 8. april 2014 - Kyocera Document Solutions, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je objavilo spremembo v vodstvu evropske centrale podjetja. Z aprilom 2014 je vodenje podjetja prevzel Takahiro Sato. Funkcijo predsednika prevzema po 18 letih dela na različnih pozicijah znotraj korporacije Kyocera, kjer si je nabral bogate izkušnje. Sato je nasledil Yoshiaki Onishija, ki se po treh letih dela v Evropi, vrača na Japonsko. Tam bo prevzel položaj Generalnega direktorja oddelka za korporativno načrtovanje.

Z letno stopnjo rasti 7,1% v zadnjih petih letih, je Kyocera dosegla občuten razvoj ter presegla povprečje svoje panoge v letu 2013*. S strukturirano strategijo družba nadaljuje razvoj v rešitveno podjetje, ki ponuja poenostavljen pristop združevanja strojne in programske opreme ter storitev. Kyocera se je še posebej izkazala v prizadevanjih za izboljšanje učinkovitosti dela pri uporabnikih svojih naprav, za zmanjšanje stroškov delovanja in poenostavitve uporabnikovih vsakodnevnih opravil.

Takahiro Sato je svojo pot v korporaciji začel marca 1996, ko se je pridružil podjetju Mita. Januarja 2000 je postal direktor, zadolžen za ruski trg, v oddelku prodaje podjetja Kyocera Mita Evropa. V tem času je uspešno zaključil študij Executive MBA na šoli Rotterdam School of Management, ki mu je sledilo napredovanje na položaj direktorja za korporativno strategijo v Kyocera Mita Francija. Kmalu je napredoval na položaj generalnega direktorja v istem podjetju. Svoje napore je usmeril v izgradnjo stabilne notranje strukture in distribucijske mreže, ki je rezultirala v rasti in dobičkonosnosti družbe. Za uspešno delo in dosežene rezultate je bil Sato nagrajen s povabilom v prestižni program fundacije Inamori "Inamori Fellow", ki je odprt le za izbrano skupino najboljših poslovnih vodij.

Sato je ob imenovanju povedal: "Z navdušenjem sprejemam nov izziv in upam, da bodo moje vodstvene sposobnosti in način vodenja, v teh za Kyocero razburljivih časih, dale Evropi zagon, ki ga potrebuje. Naša korporacija je zgrajena na trdnih partnerstvih, ki ostajajo ključ do našega uspeha v prihodnosti. S tem, ko se pospešeno spreminjamo in nadaljujemo razvoj na področju rešitev, ki združujejo zajem, arhiviranje, optimizacijo in izpis dokumentov, ostaja uspeh naših partnerjev središčna točka našega razvoja. Z razvojem mobilnih naprav se trg zelo hitro spreminja in Kyocera Europe sprejema izziv."

* Četrtletno poročilo EMEA IDC Hardcopy Peripherals Tracker, Q4 2013

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si