O-STA

"Ker imam, drugemu dam!" - uspešna dobrodelna akcija Četrtnega mladinskega centra Šiška (Javni zavod Mladi zmaji)

Ljubljana, 9. 4. 2014 - Četrtni mladinski center Šiška, ki deluje v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji, je že drugo leto zapored organiziral dobrodelno akcijo z geslom: "Ker imam, drugemu dam!" in se s tem projektom priključil vseslovenskemu Dnevu za spremembe pod okriljem Slovenske filantropije.

K sodelovanju so povabili tudi druge lokalne organizacije (Urbanroof, tabornike Roda Dobre volje, knjižnico Šiška, Misss in Duh časa) in dokazali, da lahko stopijo skupaj in naredijo nekaj dobrega za sosede in lokalno skupnost.

Pred začetkom akcije so v mladinskem centru skupaj z mladostniki in prostovoljci pripravili plakate, letake in pisane škatle za zbiranje hrane, higienskih pripomočkov, čistil, šolskih potrebščin in računalniške opreme. Škatle so postavili na več lokacij v Šiški že teden dni pred zaključnim dogodkom, ki se je zgodil v soboto, 5. 4. 2014, ko so ob stojnici pred trgovino mimoidoče vabili k sodelovanju oz. doniranju življenjskih potrebščin. Zainteresiranim so predstavili tudi druge aktivnosti mladinskega centra, vsem sodelujočim pa v zahvalo ponudili domače piškote v obliki ribice, ki je bila simbol vseslovenske akcije. Sočasno sta v prostorih mladinskega centra potekali dve delavnici za mladostnike - spoznavali so cirkuške trike in izdelovali knjižna kazala.

Z uspehom akcije so zelo zadovoljni, saj so zbrali pet nakupovalnih vozičkov osnovnih potrebščin in socialno ogroženim prispevali devet računalnikov. Zbrane potrebščine in računalnike so na uradnem zaključku, dne 8.4.2014, direktorici Centra za socialno delo Šiška, mag. Alenki Lovišček, predali mladi iz Četrtnega mladinskega centra Šiška. Direktor Javnega zavoda Mladi zmaji, mag. Vojko Vavpotič pa je ob tem pozdravil pobudo, pohvalil mlade in izpostavil, da bi bilo smiselno tovrstni dobrodelni projekt prenesti tudi v druge ljubljanske četrti.

Poleg zaposlenih, mladostnikov in prostovoljcev se je na pobudo odzvalo veliko ljudi, ki so s svojim prispevkom marsikomu polepšali dan. S projektom niso zgolj pomagali družinam v stiski, ampak so z dobro voljo in solidarnostjo prispevali k povezanosti četrtne skupnosti.

Pripravile:

Špela Rehar, prostovoljka Četrtnega mladinskega centra Šiška

Ana Marinčič in Mateja Maver, koordinatorki Četrtnega mladinskega centra Šiška

Program Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih, finančno omogoča ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport - Uradom RS za mladino.