O-STA

Remington Arms napoveduje prostovoljen odpoklic proizvodov

11. april 2014, 22:33 UTC

Lastniki pušk Model 700™ in Model Seven™ naj ukrepajo takoj

MADISON, Severna Karolina, ZDA --(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Remington Arms Company, LLC ("Remington") je danes napovedalo prostovoljen odpoklic pušk Model 700™ in Model Seven™ s sprožilci X-Mark Pro® ("XMP®"), ki so bile izdelane med 1. majem 2006 in 9. aprilom 2014.

Remingtonovi inženirji so ugotovili, da bi lahko pri nekaterih puškah Model 700 in Model Seven s sprožilci XMP v določenih okoliščinah prišlo do nenamerne sprožitve.

ZARADI VARNOSTI JE POTREBEN ODPOKLIC TEH PROIZVODOV.

Raziskava pri Remingtonu je pokazala, da so med izdelavo nekaterih sprožilcev XMP uporabili preveč vezivnega sredstva, kar bi lahko povzročilo nenamerno sprožitev. Zato se je Remington odločil za odpoklic VSEH proizvodov, pri katerih je to možno, da bi jih preverili in s posebnim postopkom očistili sprožilce XMP.

Remington strankam svetuje, naj takoj prenehajo uporabljati odpoklicane puške in jih brezplačno vrnejo Remingtonu. Puške bodo pregledali, očistili, preverili in vrnili v najkrajšem možnem času.

Remington je vzpostavil posebno spletno stran in brezplačno telefonsko linijo, namenjeno pomoči strankam za ugotavljanje, ali njihove puške Model 700 ali Model Seven sodijo v odpoklic:

Spletna stran: http://xmprecall.remington.com

Brezplačna telefonska linija: 1-800-243-9700 (pritisnite #3 in nato #1), deluje od ponedeljka do petka, med 9. in 17. uro po vzhodnoameriškem poletnem času.

Na spletni strani in telefonski liniji bodo stranke dobile navodila za brezplačno vračanje pušk.

"Pri Remingtonu je varnost na prvem mestu," je dejal direktor stikov z javnostmi Teddy Novin. "Čeprav popolnoma zaupamo v sprožilce XMP, smo se za odpoklic odločili zaradi varnosti naših strank, da bi odstranili morebitno odvečno vezivno sredstvo, ki je bilo naneseno med postopkom izdelave. Za ugotavljanje, pri katerih puškah je prišlo do odvečnega nanosa in da bi minimizirali kakršnakoli tveganja, smo namenili precej varnostnih in tehničnih sredstev. Vsako vrnjeno puško bomo pregledali, očistili, preverili in vrnili v najkrajšem možnem času."

"S prostovoljnim odpoklicem vseh pušk, pri katerih bi lahko prišlo do odvečnega nanosa, postavljamo naše stranke in njihovo varnost na prvo mesto. To priložnost bi radi izkoristili, da še enkrat opozorimo na deset zapovedi za varno rokovanje s strelnim orožjem," je dodal Novin.

Deset zapovedi za varno rokovanje s strelnim orožjem

1. Puškina cev naj bo vedno usmerjena v varno smer.
2. Strelno orožje je potrebno izprazniti, ko ni v uporabi.
3. Ne zanašajte se na varovalo strelnega orožja.
4. Bodite prepričani, kaj je vaša tarča in kaj je za njo.
5. Uporabljajte primerno strelivo.
6. Če se strelno orožje ne sproži s pritiskom na sprožilec, bodite pri ravnanju z njim previdni.
7. Med streljanjem vedno uporabljajte zaščito za oči in ušesa.
8. Pred streljanjem preverite, da je cev čista.
9. Ne spreminjajte ali prilagajajte strelnega orožja ter ga redno servisirajte.
10. Seznanite se z mehaničnimi lastnostmi in lastnostmi rokovanja s strelnim orožjem, ki ga uporabljate.

Remington stranke obvešča prek široke mreže komunikacijskih poti, med drugim prek medijev, ciljnega oglaševanja in digitalnih medijev.


O podjetju Remington Arms Company, LLC ("Remington")

Remington je bil ustanovljen leta 1816 in ima sedež v Madisonu v Severni Karolini. Oblikuje in proizvaja proizvode za lov, športno streljanje, vojsko in organe pregona. Remington je najstarejše podjetje za izdelavo strelnega orožja v ZDA.

Fotografije in multimedijska galerija: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140411005848/en/


Kontakti
Remington Arms Company, LLC.
Jessica Kallam, 336-548-8578
jessica.kallam@freedom-group.com


Vir: Remington Arms Company, LLC


Pametna multimedijska galerija

Dokument: Opozorilo za varnost pri rokovanju s proizvodi in obvestilo o odpoklicu

Logo


Omogoča Business Wire

To sporočilo si lahko ogledate na spletu:
http://www.businesswire.com/news/home/20140411005848/en