O-STA

Športaj za spremembo

Ljubljana, 22. 4. 2014 - Četrtni mladinski center Bežigrad, Javnega zavoda Mladi zmaji, v sodelovanju z Dnevnim centrom aktivnosti za starejše Bežigrad, Socialno akademijo - Zavod za izobraževanje, raziskovanje in kulturo, lokalnimi prostovoljci in praktikanti, se s skupnostno prostovoljsko akcijo "Športaj za spremembo", v četrtek, 24. 4. 2014 pridružuje vseslovenskemu Dnevu za spremembe in geslu "Ne prepuščajmo se toku, spreminjajmo skupaj".

Z akcijo želimo spodbuditi predvsem otroke in mlade k razmišljanju, da tudi s športno aktivnostjo lahko vplivajo na spremembe v lokalni skupnosti, obenem pa bomo proslavili tudi zaključek projekta pleskanja in grafitiranja vhoda v Četrtni mladinski center Bežigrad. Ob tem bomo organizirali še "Pomladanski sosedski bazar", v okviru katerega bomo spodbudili vse prebivalce soseske k druženju in spoznavanju, skupaj z mladimi obiskovalci Četrtnega mladinskega centra Bežigrad.

Cilj akcije je, skupaj z mladimi, zbrati prostovoljne prispevke ob aktivni udeležbi v športnih aktivnostih. Športne aktivnosti bodo vključevale dobrodelni tek na 2 km, po trasi Pot ob žici v bližini soseske BS3, in igranje ulične košarke na bližnjem športnem igrišču. Dogodku se bodo pridružili tudi obiskovalci Dnevnega centra aktivnosti za starejše Bežigrad, ki bodo, skupaj z mladimi, pripravili sladke prigrizke.

Prostovoljska akcija se bo odvila v četrtek, 24. 4. 2014. Zbor vseh zainteresiranih prostovoljcev bo ob 14. uri pred Četrtnim mladinskim centrom Bežigrad, na Vojkovi 73. Akcija bo trajala predvidoma do 19. ure.

K športni akciji so vabljeni vsi Bežigrajčani, predvsem pa mladi - obiskovalci Četrtnega mladinskega centa Bežigrad. Udeleženci potrebujejo športna oblačila in obutev, za osvežilne napitke in prigrizke bo poskrbljeno.

V primeru dežja bomo akcijo prestavili na drugi datum, o čemer bomo javnost obvestili najkasneje v sredo, 23. 4. 2014, do 19. ure, na spletni strani bezigrad.mladizmaji.si

Za več informacij o akciji se obrnite na Katarino Žugman (katarina.zguman@mladizmaji.si) ali na 051 659 025 ter na Sandro Smiljanić (sandra.smiljanic@mladizmaji.si) ali na 051 659 030.