O-STA

Napovedujemo 2. Food Revolution Day

Društvo Planet Zemlja bo letos, v sodelovanju s Turističnim združenjem Izola, že drugič organiziralo odmeven in družbeno odgovoren dogodek Food Revolution Day, ki bo potekal v soboto 17. maja 2014 v drevoredu 1. Maja v Izoli. Obiskovalci bodo lahko degustirali lokalne in ekološko pridelane dobrote, se spoznavali z recepti za pripravo hitrih a zdravih domačih obrokov, ter se udeležili različnih predavanj in delavnic.

To bo že tretji Food Revolution Day (FRD), katerega pobudnik je svetovno znani kuhar in zadnja leta aktivist na socialno-humanitarnem področju Jamie Oliver, drugič zapored pa se bo dogodek odvijal tudi v Sloveniji v organizaciji društva Planet Zemlja. V Izoli, pobudnici projekta Kilometer nič (KMNIČ), katerega smisel je prav tako v ponudbi lokalno pridelane hrane, se bodo lahko obiskovalci seznanili tudi z gostinci in drugimi deležniki, sodelujočimi v projektu KMNIČ. S tem bodo organizatorji smiselno združili dva sorodna projekta in 17. maj 2014 (dan po datumu, ki ga je gibanje Food Revolution označilo za dan praznovanja hrane in zdravja), obeležili v Izoli, mestu z nasmehom.

Food Revolution Day je globalni projekt dobrodelne organizacije Better Food Foundation, namenjen ozaveščanju zdravega prehranjevanja, spodbujanju uporabe lokalno pridelanih živil in razvijanju kuharskih sposobnosti ljudi. Poleg tega pa tudi ozaveščanju o tem, kako zelo pomembno je pravilno prehranjevanje za preprečevanje mnogih sodobnih bolezni. Prvi Food Revolution Day je potekal leta 2012, ko je bilo v 664 mestih v 66 državah čez 1000 povezanih dogodkov. Letošnji FRD dogodki bodo posvečeni otrokom, spoznavanju kuharskih veščin ter izobraževanju o pridelavi zdrave, domače hrane.

Lani se je seznamu sodelujočih držav pridružila tudi Slovenija in na trgu Leona Štuklja v Mariboru je 17. maja 2013 potekalo pestro dogajanje z glasbenim programom in zanimivimi gosti. Dogodek je vsebinsko osredotočen na ozaveščanje ljudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane ter možnosti uporabe primarnih živil, zato so se na stojnicah obiskovalci lahko seznanili z različnimi ponudniki ekološko pridelanih živil ter obiskali kuharsko izobraževanje z izmenjavo receptov.

Foto utrinki z dogodka Food revolution day 2013 v Mariboru - fotografije lahko uporabite brez omejitev avtorskih pravic.

Za morebitno objavo se vam najlepše zahvaljujemo!

Več informacij: 01 620 25 22

Ker nam ni vseeno!

društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu

www.foodrevolution.si

www.planet-zemlja.org