O-STA

Strateški prevzem krepi Novofermov položaj na evropskem trgu

Novoferm prevzel Alpha Deuren

Rees, maj 2014. Novoferm, eden izmed največjih evropskih sistemskih dobaviteljev notranjih in zunanjih vrat ter vratnih okvirov in pogonov, prevzema nizozemsko družbo Alpha Deuren International BV, enega izmed najbolj uglednih proizvajalcev sekcijskih vrat v Evropi pod pogojem odobritve s strani varuhov konkurence. Prevzem krepi Novofermov mednarodni položaj na področju industrijskih vrat.

"S prevzemom širimo svoj portfelj produktov in vzdržno krepimo položaj na mednarodnih trgih. Alpha Deuren je tako strateško kot poslovno idealen partner za Novoferm. Družbi imata enako poslovno filozofijo, ki temelji na inovativnosti, brezkompromisni kakovosti in zanesljivosti. Hkrati ta strateška poteza prinaša številne sinergije, še posebej na področju industrijskih vrat," je dejal Rainer Schackmann, glavni izvršni direktor Novoferm Group. "Skupina Novoferm Group trenutno v dveh tovarnah na Nizozemskem že proizvaja industrijska vrata za evropski trg. Portfelj družbe Alpha Deuren idealno dopolnjuje nabor Novofermovih produktov," je dodal Schackmann.

Alpha Deuren International B.V., ki ima sedež v Didamu, ima približno 150 zaposlenih. Družba je v samo 19 letih dosegla izjemen položaj na trgu. Proizvodnja je v veliki meri avtomatizirana, zelo učinkovita in idealno prilagojena potrebam strank. Alpha Deuren je še posebej močna v državah, kot so Nemčija, Francija in Nizozemska, svoje izdelke pa trži izključno preko specializiranih distributerjev. Poleg ISO in aluminijastih sekcijskih vrat za industrijske zgradbe ima družba v svojem portfelju tudi garažna vrata za stanovanjske zgradbe.

Uspešen razvoj družbe v zadnjih 19 letih se bo v navezi z Novofermom nadaljeval. Tudi Erik Scheepers, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Alpha Deuren, priznava, da je združitev obeh družb pomemben korak pri razvoju Alpha Deuren. "Zelo sem vesel združitve z Novofermom kot močnim partnerjem. Vem, da je pri Novofermu naša družba v dobrih rokah. Prepričan sem, da bomo v prihodnje na ta način še bolj uspešni." Dogovor o prevzemu je bil podpisan 30. aprila pod odložilnim pogojem odobritve s strani varuhov konkurence.

O Novofermu

Novoferm je z več kot 2000 zaposlenimi eden izmed največjih Evropskih sistemskih dobaviteljev notranjih in zunanjih vrat ter vratnih okvirov in pogonov za zasebno, komercialno in industrijsko rabo. Družba, ki je bila ustanovljena leta 1955 v mestu Rees v spodnjem Porenju, proizvaja na več lokacijah v Zahodni Evropi in Aziji, svoje izdelke pa distribuira v številnih državah po vsem svetu. Od oktobra 2013 je Novoferm del japonske skupine Sanwa Holdings Group.

Slike so na voljo na: http://www.presseportal.de/pm/113227/


Morebitna vprašanja naslovite na:

Novoferm GmbH
Ga. Charlotte Slont
Isselburger Strasse 31
46459 Rees
Tel.: 02850/910128
E-pošta: charlotte.slont@novoferm.de