O-STA

CONCACAF in CONMEBOL sta se dogovorila, da bo Copa America leta 2016 potekal v ZDA

Jubilejno prvenstvo ob stoti obletnici "Copa America" bo najpomembnejši športni dogodek v ZDA v zadnjih desetletjih

MIAMI--(BUSINESS WIRE)-- Nogometna zveza Severne in Srednje Amerike ter Karibov (CONCACAF) in Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) sta na skupni novinarski konferenci v Miamiju danes razkrili, da bo izvedba pokala Amerike ob stoti obletnici tekmovanja leta 2016 v ZDA.

Prvenstvo bo tako prvič v zgodovini zunaj južnoameriške celine in predstavlja najpomembnejši športni dogodek v Severni Ameriki v zadnjih desetletjih. Glede pomembnosti in odmevnosti se v svetu športa lahko primerja z nogometnim svetovnim prvenstvom 1994 in olimpijskimi igrami 1996.

"Čestitam CONMEBOL-u, da je navdihoval igralce in navijače skozi stoletje fantastičnega nogometa, ter se mu zahvaljujem, da širi ta izjemno uspešen dogodek v območje CONCACAF-a," je dejal predsednik CONCACAF-a Jeffrey Webb. "Ameriško celino so resda odkrili leta 1492, ampak si ne predstavljam boljše poti do združevanja kontinenta kot z nogometom in izjemnim praznikom nadarjenosti v letu 2016."

"Ponosni smo, da igramo vodilno vlogo pri stoletnici tega turnirja, ki je bil rojen za združevanje Amerik. Leto za letom je prvenstvo dobivalo prestiž, ki je odprl vrata nogometu po celotni celini. Zdaj bosta CONCACAF in ZDA gostitelja najstarejšega ekipnega tekmovanja na svetu," je povedal Eugenio Figueredo, predsednik CONMEBOL-a.

Pokal Amerike bodo ob stoletnici gostila mesta po vseh ZDA poleti 2016. Turnir se bo začel 3. junija, vrhunec pa bo dosegel s finalom v nedeljo, 26. junija.

Na tekmovanju se bo desetim članicam CONMEBOL-a - Argentini, Boliviji, Braziliji, Čilu, Kolumbiji, Ekvadorju, Paragvaju, Peruju, Urugvaju in Venezueli - pridružila šesterica iz CONCACAF-a, vključno z gostiteljico in zmagovalko zlatega pokala ZDA ter Mehiko, šestkratno zmagovalko zlatega pokala.

Tem se bosta pridružila tudi letošnji prvak Karibske nogometne zveze - karibski pokal bo na sporedu novembra - in prvak UNCAF-a, srednjeameriškega pokala, ki bo potekal letošnjo jesen.

Jubilejni Copa America pa bo prav vmes med zlatima pokaloma 2015 in 2017, ki odločata o regionalnih prvakih Severne Amerike, Srednje Amerike in Karibov.


Prejšnji Copa America je leta 2011 gostila Argentina, rekordni 15. naslov prvaka pa je osvojil Urugvaj. Naslednje prvenstvo bo v Čilu 2015.

Komercialne pravica za turnir ima wematch, nedavno sklenjeno partnerstvo med tremi vodilnimi igralci v nogometni industriji, Full Playjem, Torneosom in Traffic Sports.

Za več informacij obiščite www.concacaf.org

Kontakti

CONCACAF
Jurgen Mainka, 305-793-7313
jurgen.mainka@concacaf.org

Vir: CONCACAF

Ta izjava za javnost je na voljo v angleškem jeziku na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20140501006568/en