O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - "Tehnični dan" za devetošolce

Velenje, 6. maj 2014 - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje bo v četrtek, 8. maja, pripravil "Tehnični dan" za devetošolce velenjskih osnovnih šol.


Ob 10.15 bo v Domu kulture Velenje (Titov trg 4, 3320 Velenje) interaktivna delavnica "ŠE VEDNO VOZIM - VENDAR NE HODIM", ki jo bo pripravil Zavod VOZIM.

Ob 11. uri bo na Titovem trgu prikaz varne vožnje s kolesom in reševanja ponesrečenca (kolesarja) v prometni nesreči ter predstavitev reševanja s srčnim spodbujevalnikom (defibrilatorjem). V primeru slabega vremena bo prikaz reševanja z defibirlatorjem v Domu kulture Velenje.


Glavni namen tehničnega dneva je dopolniti znanje osnovnošolskih otrok in dijakov o prometni varnosti, popestriti osnovnošolski program s področja prometne varnosti ter seznaniti učence s konkretnimi in uporabnimi napotki za ukrepanje v primeru prometne nesreče. Ob tem učence opozarjamo tudi na velik pomen usklajenega dela vseh odgovornih služb.


Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje "Tehnični dan" pripravlja v sodelovanju s Policijsko postajo Velenje, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstvenim domom Velenje in Zdravniškim društvom Velenje.

Organizatorji poudarjajo, da vsebine tehničnega dneva, ki se bodo odvijale na Titovem trgu, niso namenjene le osnovnošolcem, ampak tudi vsem drugim občankam in občanom, ki jih vabijo k ogledu in sodelovanju.