O-STA

Nadaljevanje poslovne dejavnosti podjetja Argo d.o.o.

Podjetje Argo d.o.o. Horjul je 2. aprila 2014 s kupcem, podjetjem Huliot, proizvodnja cevi in opreme d.o.o., podpisalo Pogodbo o prenosu podjetja ter Pogodbo o najemu poslovnih prostorov v Horjulu. S tem je kupec prevzel osnovno dejavnost podjetja Argo, 39 zaposlenih ter sklenil dolgoročno najemno pogodbo za poslovne prostore v Horjulu z opcijo nakupa.

NLB je postala 75 % lastnica podjetja Argo na podlagi unovčevanja zavarovanja od leta 2012. Konec leta 2013 smo v NLB oblikovali novo strategijo NLB Skupine, vključno z opredelitvijo vizije, poslanstva in vrednot NLB. Uspešno nadaljevanje izstopa iz nestrateških dejavnosti skladno z načrti ohranjamo med ključnimi procesi uresničevanja nove strategije NLB Skupine. Sklenitev omenjenih pogodb med podjetjem Argo in podjetjem Huliot, ki so jo podprli tudi lastniki družbe Argo, tako pomeni uspešen zaključek iskanja strateškega partnerja, ki bo z zaposlenimi nadaljeval poslovno dejavnost podjetja Argo.

Podjetje Argo se je ukvarjalo s proizvodnjo in prodajo polimernih cevnih sistemov za nizke in visoke gradnje in je bilo v zadnjih letih soočeno s slabimi gospodarskimi razmerami ter visoko zadolženostjo. Po izpolnitvi odložnih pogojev določenih v pogodbi, je bil 30. aprila 2014 realiziran prenos podjetja na novega lastnika, podjetje Huliot, proizvodnja cevi in opreme. Slednje je v lasti izraelskega podjetja Huliot A.C.S. Ltd, ki je bil ustanovljen leta 1947 in se ukvarja z nizkošumnimi kanalizacijskimi sistemi iz polipropilena, kot tudi podzemnimi drenažnimi (kanalizacijskimi) sistemi iz PVC.