O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Velenje prostovoljstvu prijazno mesto

Velenje, 23. maj 2014 - Včeraj, 22. maja, v času Festivala prostovoljstva, sta Slovenska mreža prostovoljnih organizacij in Slovenska filantropija v Ljubljani podelili nazive Prostovoljstvu prijazno mesto.

Laskavi naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je pridobila tudi Mestna občina Velenje. Priznanje je prevzela vodja Urada za razvoj in investicije na Mestni občini Velenje Alenka Rednjak.

V Velenju se lahko pohvalimo s kar 221 organizacijami, ki delajo s prostovoljci. V mestni občini Velenje imamo glede na celotno prebivalstvo 6,28 % prostovoljk in prostovoljcev. Mestna občina Velenje že od samega začetka sodeluje tudi pri Dnevu za spremembe, ko nas je leta 2010 Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, prvič pozvala k sodelovanju. Mladinski center Velenje, katerega ustanoviteljica sta Mestna občina Velenje in Šolski center Velenje, vsako leto pripravi tudi festival prostovoljstva na lokalni ravni. Že vrsto se župan Mestne občine Velenje prostovoljkam in prostovoljcem za njihovo prizadevnost in srčnost zahvali s sprejemom ob 5. decembru, mednarodnem dnevu prostovoljcev.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že več kot dvajset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Pri tem je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev. S podelitvijo naziva "Prostovoljstvu prijazno mesto" bi radi izpostavili občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.