O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Podžupan sprejel delegacijo iz Splita

Velenje, 2. junij 2014 - V petek, 30. maja 2014, popoldne je podžupan Mestne občine Velenje dr. Franc Žerdin s sodelavci sprejel podžupanjo Aido Batarelo iz prijateljskega mesta Split, s katerim že vrsto let uspešno sodelujemo. Sprejema v protokolarni sobi Mestne občine Velenje so se udeležile tudi vodja Službe za gospodarstvo, turizem, mednarodne in evropske zadeve mesta Split Ela Žižić, vodja Službe za odnose z javnostmi in protokolarne zadeve mesta Split Marina Protić, vodja Kabineta župana Mestne občine Velenje mag. Saša Sevčnikar in vodja Službe za razvojne projekte in gospodarstvo Mestne občine Velenje Karla Sitar.

Podžupan Mestne občine Velenje dr. Franc Žerdin je delegaciji predstavil delo in usmeritve občinske uprave, najpomembnejše investicije in projekte v izvajanju. Podžupanja mesta Split Aida Batarelo je predstavila poletno prestolnico Hrvaške in težave, s katerimi se soočajo, predvsem na področju koriščenja sredstev iz EU skladov. Po mnenju podžupanje mesta Split vidijo prihodnost za uspešen razvoj mesta predvsem v spodbujanju malega podjetništva in iskanju javno-zasebnega partnerstva. Karla Sitar, vodja Službe za razvojne projekte in gospodarstvo Mestne občine Velenje, je gostom predstavila delovanje projektne skupine v Mestni občini Velenje, kot primer uspešnega financiranja iz EU skladov. Podžupanja je ob zaključku srečanja povedala, da je za kakovostno življenje občanov izjemno pomembno dobro koriščenje EU sredstev iz javnih razpisov, kar nam po njeni oceni v Velenju odlično uspeva.

Po srečanju si je podžupanja mesta Split Aida Batarelo s sodelavci ogledala prireditev Večer Splita, v okviru katere se je s plesom, glasbo in petjem predstavilo splitsko kulturno-umetniško društvo Filip Dević. Društvo Filip Dević, ki več kot uspešno deluje že 62 let, je v petek zvečer na Titovem trgu predstavilo tradicionalne hrvaške plese, dalmatinske ljudske pesmi, starogradske melodije, na klapski način obdelane zabavne melodije in dalmatinske šansone. V dve uri trajajočem programu je nastopilo kar 50 predstavnikov društva.