O-STA

Poletje v Celju ta teden v znamenju dogodkov za najmlajše

Celje bo v soboto gostilo tudi projekt Skuhna, svetovno kuhinjo po slovensko

Celje, 22. julij 2014, V Celju se tudi v tem tednu odvijajo prireditve Poletja v Celju, knežjem mestu 2014. Prireditveni nagovori v ospredje postavljajo predvsem družine z otroci, ki bodo lahko v tem tednu obiskali kar nekaj zanimivih prireditev. Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu 2014 poteka pod okriljem Mestne občine Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Antena Štajerska (ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju) ter Novi Tednik (ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju). Ekskluzivni pokrovitelj v TV mediju: TV Celje. Ekskluzivni pokrovitelj v spletnem mediju: Celje. Info ter Kozjansko. Info. Pokrovitelji: Elektrosignal, Banka Celje, Vzajemna, Zavarovalnica Triglav, Simbio.

Danes, v torek, 22. julija 2014 ob 20.30 bodo na prizorišču Vodnega stolpa nastopili člani Dixie šok banda iz Ljubljane, ki ga sestavlja šest prekaljenih in akademsko izobraženih glasbenikov, ki izvajajo legendarno, veselo in zabavno dixieland glasbo. Zasedbo inštrumentov sestavljajo klarinet, trobenta, pozavna, banjo, truba in bobni. Vstop prost. V sredo, 23. julija ob 18.00 bo na Mestni plaži ob Savinjskem nabrežju (v primeru slabega vremena delavnica odpade) Ustvarjalna delavnica v kateri bodo otroci s pomočjo animatorke ustvarjali z različnimi materiali in v različnih tehnikah. Vstop prost. V četrtek, 24. julija 2014 ob 18.00 bo na Vodnem stolpu z glasbeno pravljico Radovedni oblaček nastopilo Glasbeno gledališče Trubadur, ki bo občinstvu predstavili zanimivo pravljico o medsebojnem sodelovanju, pomoči v stiski in vztrajnem delu, ki obrodi sadove. Vstop prost. V petek, 25. julija ob 20.00 bo na terasi Hotela Evropa na Krekovem trgu koncert Šaleškega študentskega okteta. V soboto, 26. julija 2014 se bosta od 10.00 do 13.00 v mestnem središču, na Krekovem trgu (v primeru slabega vremena v Celjskem domu), odvijala projekta Z lutko okrog sveta in Skuhna. V ospredju bodo lutkovne predstave, ki so nastajale skozi vse leto preko projekta Z lutko okoli sveta. Ustvarjali so jih tujci, ki živijo v Sloveniji pod vodstvom uveljavljenih slovenskih lutkovnih ustvarjalcev kot so Jelena Sitar Cvetko, Igor Cvetko, Barbara Bulatovič in drugi. Med drugim bodo obiskovalci videli zgodbe iz afriške zakladnice, zgodbe o nastanku sveta, ki se jih da stlačiti vsako v svoj kovček, zgodbe predstavljene s pomočjo japonskega papirnega gledališča Kamišibaj in še marsikaj zanimivega v tri ure dolgem programu. Dogajanje bo popestreno z dvema stojnicama, na katerih bodo ponudili bangladeško hrano, pijačo in pecivo. Bangladeška kuhinja je ena izmed kuhinj sveta, ki jo preko projekta Skuhna predstavljajo tujci, živeči v Sloveniji. V Ljubljani so odprli tudi svojo restavracijo, kjer imajo vsak dan na meniju hrano iz druge države udeležencev projekta. V soboto, 26. julija 2014 bo ob 20.00 na terasi Hotela Evropa na Krekovem trgu nastopil Celjski dixieland sestav. V soboto, 26. julija 2014 ob 22.00 si bodo lahko ljubitelji filma v Kinu pod zvezdami na trgu pred Mestnim kinom Metropol (v primeru slabega vremena bo projekcija v Mestnem kinu Metropol ) ogledali film Kon-Tiki. V nedeljo, 27. julija 2014 bo od 11.00 do 18.00 na Mestni plaži ob Savinjskem nabrežju (v primeru slabega vremena animacija odpade) potekala celodnevna Vzajemkova animacija, namenjena družinam z otroci, ki se bodo ob zabavnih dogodivščinah in preizkusih razgibali, zabavali in naučili veliko novega. Vstop prost.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Letak s predstavitvijo projektov Z lutko okrog sveta in Skuhna

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, e-pošta:novioce.zavodceleia@celje.si.