O-STA

Župan sprejel veleposlanico Republike Hrvaške

Velenje, 31. julij 2014 - Včeraj je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič s sodelavci v mestni hiši sprejel veleposlanico Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji Vesno Terzić. Njeno ekscelenco je spremljal Matija Blagus, predsednik Kulturnega društva Međimurje Velenje.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je njeni ekscelenci zaželel dobrodošlico v Velenju, ki je pomembno gospodarsko središče s sedežem družb Gorenje in Premogovnik Velenje. Izpostavil je, da se Velenje ponaša s številnimi nazivi, med drugim je tudi najbolj varno slovensko mesto v letu 2013. Velenje že vrsto let odlično sodeluje s prijateljskim mestom Split. Letos maja se je na Titovem trgu s plesom, glasbo in petjem predstavilo 50 članov Kulturno-umetniškega društva Filip Dević iz Splita, ki deluje že več kot 62 let. Župan je poudaril tudi, da želimo v prihodnje v Velenje privabiti tuje investitorje, ki bodo ustvarili nova delovna mesta.

Amra Kadrič, vodja Urada za javne finance in splošne zadeve, je njeni ekscelenci predstavila mestno občino Velenje in njene značilnosti, delovanje občinske uprave, posebej pa gospodarstvo in aktualne projekte v občini (promenada, poslovno-stanovanjski objekt Gorica, evropske projekte, izobraževanje in kohezijski projekt Celovita oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini). Matija Blagus, predsednik Kulturnega društva Međimurje Velenje, je prisotnim predstavil društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 1997.

Veleposlanica Republike Hrvaške v Sloveniji se je županu zahvalila za sprejem v Velenju in poudarila, da je navdušena nad mestom in številnimi projekti, ki jih izvajamo. Velenje je obiskala z namenom, da se okrepi gospodarsko sodelovanje med državama, da se preučijo možnosti za sodelovanje in mednarodno izmenjavo znanj na področju pridobivanja evropskih sredstev.

V pogovoru z veleposlanico so prisotni izpostavili možnosti sodelovanja velenjskih gospodarskih družb s hrvaškimi. Župan je njeno ekscelenco povabil na ponovni obisk v Velenje v septembru, mesecu občinskega praznika. Takrat bo veleposlanica obiskala tudi Gorenje.

Vesna Terzić je mandat veleposlanice Hrvaške v Sloveniji nastopila januarja letos. V svoji karieri je službovala že v Rimu, Ankari in Milanu. Po sprejemu v mestni hiši je veleposlanica obiskala še sedež Kulturnega društva Međimurje Velenje in si ogledala Muzej premogovništva Slovenije v Velenju.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje