O-STA

Imenovanje novega direktorja uprave Mestne občine Velenje po lokalnih volitvah

Velenje, 31. julij 2014 - Direktorica uprave Mestne občine Velenje Andreja Katič je bila na nedavnih predčasnih parlamentarnih volitvah izvoljena za poslanko Državnega zbora RS. Svoj mandat bo začela izvrševati po potrditvi na jutrišnji konstitutivni seji državnega zbora. Pravice in obveznosti iz delovnega razmerja z Mestno občino Velenje ji bodo v času opravljanja poslanske funkcije mirovale.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič se za imenovanje novega direktorja uprave ni odločil, ker ocenjuje, da je prav, da direktorja imenuje župan, ki bo izvoljen na jesenskih lokalnih volitvah. V septembru bo tako objavljen razpis za direktorja uprave Mestne občine Velenje, na katerega se bodo lahko prijavili vsi, ki bi to delo želeli opravljati.

Župan je do zaključka postopka javnega natečaja in imenovanja novega direktorja za vršilca dolžnosti direktorja uprave Mestne občine Velenje imenoval dolgoletnega sodelavca Antona Brodnika, vodjo Urada za komunalne dejavnosti. Nadomeščala ga bo Amra Kadrič, vodja Urada za javne finance in splošne zadeve.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje