O-STA

Poletni tabor inovativnih tehnologij za osnovnošolce in srednješolce

Med poletnimi počitnicami bodo osnovnošolci, ki so zaključili 8. in 9. razred ter srednješolci od 1. do 3. letnika, na zabaven način spoznavali elektrotehniko in sodobne tehnologije. Tudi letos se bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani namreč odvil Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki od 17. do 22. avgusta 2014 vabi na 13 delavnic z različnih področij elektrotehnike in multimedije.

Poučno druženje bo predvsem praktično, saj bodo udeleženci v enem tednu znali ustvariti že čisto prave izdelke, ki jim bodo koristili v šoli, doma, ob zabavi s prijatelji ali ob delu. Udeležence čakajo zanimivi izzivi, med katerimi bodo: izdelava električnih koles, odkrivanje elektrotehnike v medicini in biologiji, izdelava preprostega glasbenega inštrumenta s pomočjo mikrokrmilniškega sistema, raziskovanje povezave interneta in fizičnih stvari in izdelava električnega generatorja na ročni pogon. Spoznali bodo tudi elektromagnetno polje in energije okoli nas, raziskali svet video produkcije, se zabavali na delavnici mobilne in industrijske robotike, spoznavali umetno inteligenco pri vodenju avtonomnih mobilnih sistemov, raziskali, kako poteka sprejem satelitskega signala in izdelali FM oddajnik, izdelali domačo vremensko postajo in elektronske naprave za barvne svetlobne učinke ter avtonomne sisteme - Lego Mindstorms EV3.

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo udeležence peljala tudi na ekskurzije v visoko tehnološka podjetja. Popoldanski in večerni del bo popestren s športnimi igrami, bowlingom, filmskim večerom in drugimi družabnimi aktivnostmi. Delavnice temeljijo na skupnem aktivnem učenju, zajemajo vsa potrebna temeljna znanja, odlične praktične primere po "hands-on" pristopu in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi.

Mlade torej čaka zanimiva priložnost, ki združuje znanje, druženje in zabavo. Več informacij vam je na voljo na spletni strani UL FE: http://www.fe.uni-lj.si/.