O-STA

Pisanje bloga in prepoznavnost

Pisanje bloga ima v nešteto primerih žal še vedno sloves, da gre zgolj za zapise o hrani, popotovanjih ali depresivnih občutjih. Vsekakor se ga precej uporablja tudi za naštete tematike, v precejšnjo korist pa vam je lahko tudi kot podjetniku.

Z razvojem trgov in tehnologij se "razvija" tudi radovednost oziroma informiranost uporabnikov. Le-ti si želijo o prihodnjih nakupih predhodno izvedeti čim več.

Blog je skorajda idealen širjenja informacij o vašem podjetju in produktih oziroma storitvah. V članku se bomo osredotočili na štiri pozitivne učinke, katere vam lahko prinese pisanje bloga.

Uporabnikom dokažete svojo kredibilnost

Z dovoljšnjo mero strokovnosti in odzivnostjo, ko gre za vprašanja strank, boste izdatno pridobili na kredibilnosti. Stranke vam bodo posledično začele zaupati in prepričali jih boste, da ne govorite (ali prodajate) nekaj v tri dni.

Odličen način za t.i. "feedback" in izmenjavo mnenj

Blog je odličen vir pridobivanja mnenj, sploh če boste stranke neposredno spraševali po mnenjih. Tako ubijete dve muhi na en mah: komunicirate s strankami in obenem dobite še opozorila pred morebitnimi pomanjkljivostmi vaših izdelkov ali storitev.

Zaradi hitrosti širjenja informacij povečan obisk

Blog je tisti vir informacij, katerega je izredno lahko razširiti, bodisi preko elektronske pošte bodisi preko družbenih omrežij. Še več "prometa" lahko pričakujete, če se lahko stranke naročijo na vaše e-novice ali vam sledijo na družabnih omrežjih.

Pozicioniranje v spletnih brskalnikih

T.i. SEO optimizacija že dolgo ni več nobena novost in spletne strani, vključno z blogi, tekmujejo med seboj, katera bo na čim višjem mestu. Z rednim pisanjem bloga oziroma uporabo ključnih besed v le-tem boste postali občutno vidnejši.

Za več informacij o tem, kako tržiti na spletu in oblikah le-tega, vam svetujemo obisk seminarjev Kako do "trend" ideje in socialna omrežja za podjetnike in Kako uspešno tržimo na spletu?, kvalitetno spletno stran pa se lahko naučite izdelati na dvodnevni delavnici Spletna stran TO GO.

http://data.si/blog/2014/08/07/pisanje-bloga-prepoznavnost/